het verhaal achter oo.nl

In het onderwijs als onderwijsprofessional een cursus of een training vinden die bij je past is niet makkelijk. Dagenlang was Jolien, docent Duits en de partner van Erik Trimp, aan het zoeken.

“Ik ben al 3 dagen aan het zoeken voor een cursus van 1 dag!”

Waarom is dat voor leraren eigenlijk nog niet goed geregeld? Voor leerlingen zijn er namelijk al jaren goede studie- en beroepskeuze sites. Erik heeft een echt onderwijshart en vertoeft , als eigenaar van diverse onderwijsuitgeverijen, al zijn hele leven in het onderwijs. Hij stond aan de basis van het Loopbaan Informatie Systeem (Lobis) dat hij samen met decanen en studieadviseurs voor leerlingen en aanbieders van opleidingen ontwikkelde. Dat systeem voor studiekeuze werd door alle scholen in Nederland gebruikt en alle Universiteiten, Hogescholen en andere aanbieders van opleidingen waren partner.

Daardoor ontstond het idee dat iets dergelijks ook voor leraren te ontwikkelen moest zijn.
Na uitgebreid onderzoek, en -steeds meer- enthousiaste sessies, met (teams) van leraren begon een duidelijk beeld te ontstaan en werd de oplossing stapje voor stapje ontwikkeld.

Het onderwijs is de belangrijkste sector in onze maatschappij. Goed onderwijs zorgt er voor dat nieuwe generaties een goede toekomst krijgen. Jij bent de belangrijkste schakel in de kwaliteit van het onderwijs. Daarom stelt oo.nl jouw persoonlijke ontwikkeling en werkplezier voorop. Samen met de aanbieders van opleidingen gaan wij zorgen dat jij gemakkelijk en snel vindt wat je zoekt.

Het team van oo.nl

Maak kennis met het gedreven en gezellige team van oo.nl; een mix van onderwijskundigen, opleidingscoördinatoren, journalisten en online specialisten.

Over Jolien

Docent Duits/Mentor/Remedial teacher
Het Nieuwe Eemland
Kandinsky College
Het Baarnsch Lyceum
CSG Het Groene Hart

Over Erik

Uitgever/ontwikkelaar van:
Decaan Informatie Systeem (DIS)
Loopbaan Informatie Systeem (Lobis)
Toekomst.nl en TKMST.nl
Studiebeurs ism De Jaarbeurs

Uitgever/directeur van:
CPS-uitgeverij
Schooltv-uitgeverij
Docentraal
Wij-Leren

Mediapartners van oo.nl