VO-Content


VO-content: samenwerkingspartner voor scholen

Stichting VO-content werkt samen met scholen in het voortgezet onderwijs aan de ontwikkeling van leren en onderwijzen op maat. Basis hiervoor vormt open en online leermateriaal dat maatwerk mogelijk maakt: de Stercollecties.

Stercollecties

De scholen in het voortgezet onderwijs die deelnemen aan VO-content werken mee aan en investeren in de ontwikkeling en het onderhoud van de Stercollecties. Stichting VO-content laat deze Stercollecties namens de scholen door uitgevers ontwikkelen, onderhouden en actualiseren. Docenten kunnen dit digitale lesmateriaal naar wens arrangeren en inzetten.

Open leermateriaal is kosteloos te gebruiken, aanpasbaar, voorzien van een creative commons licentie en kan volledig of modulair in digitale leerplatforms gebruikt worden. VO-content zorgt dat het open leermateriaal in de vorm van Stercollecties altijd online beschikbaar is en afspeelbaar is onafhankelijk van platform of device. Door deze eigenschappen is open leermateriaal geschikt voor leren op maat van iedere (individuele) leerling.

Ondersteuning

Naast de open digitale leermiddelen helpt Stichting VO-content scholen verder met extra programma’s en ondersteuning. Denk aan docententrainingen om les te geven met Stercollecties, managementadvies en -begeleiding, bijeenkomsten zoals de inspiratiedagen en praktijkvoorbeelden. Dit alles met het doel om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de kwaliteitsverbetering van het voortgezet onderwijs.

Stel deze aanbieder een vraag

  • VO-Content
  • Aïdadreef 4
  • 3561 GE Utrecht

Het aanbod van deze aanbieder

Portfolio-site

Portfolio-site is een online tool waarmee leerlingen op een gestructureerde manier de ontwikkeling van hun competenties kunnen bijhouden en bewijsstukken kunnen bewaren. Je kunt hierbij denken aan vakvaardigheden, 21-eeuwse vaardigheden, LOB of werknemersvaardigheden. Wil je samen met collega’s je oriënteren op de mogelijkheden van de tool? Vraag dan een training aan bij jou op school.

Rekensite

Wil jij weten hoe je Rekensite gebruikt, het oefenprogramma voor rekenvaardigheid? Vraag dan een training aan bij jou op school. Je wordt in een paar uur klaargestoomd om je leerlingen optimaal te kunnen helpen in het verbeteren van hun rekenvaardigheden van niveau 1F t/m 3F.