Het beste van oo.nl: topartikelen als vakantieleesvoer

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent tijd om even bij te tanken! Maar voordat je in de relaxmodus gaat, hebben we een overzicht van de populairste artikelen van oo.nl van het afgelopen schooljaar voor je. Perfect om nog snel wat inspiratie op te doen voor volgend jaar. Veel leesplezier en alvast een fijne vakantie!

Lees verder

Letterlijk en figuurlijk je weg vinden op Were Di

Of je nu net afgestudeerd bent aan een lerarenopleiding of al jaren in het vak zit: als nieuwe medewerker start je bij Were Di meteen met een begeleidings- en coachingtraject. Zo word je snel wegwijs in de school, heb je altijd de juiste support als je een uitdagende dag hebt en leer je door ervaren trainers nog beter in je vak te worden. Hoe dit traject eruitziet, vertelt teamleider Sietse Hoogeboom. ‘Bij Were Di willen wij onze mensen ondersteunen zichzelf en hun rol in de maatschappij te vinden, niet alleen op de school’

Lees verder

Online scholing vs fysieke scholing

Als onderwijsprofessionals streven we ernaar onze kennis en vaardigheden continu te verbeteren. In dit digitale tijdperk biedt online scholing een ongekende kans voor professionele groei. Wat zijn de voordelen van online scholing versus fysieke scholing?

Lees verder

ADHD in de klas: hoe ga je er mee om?

Leerlingen met ADHD brengen een bijzondere uitdaging met zich mee. Ze kunnen een klaslokaal levendiger maken met hun enthousiasme, maar hebben tegelijkertijd behoefte aan bepaalde benaderingen om succesvol te zijn op school. Hoe ga je hiermee om als onderwijsprofessional?

Lees verder

Duurzame inzetbaarheid: het fundament voor een sterke onderwijspraktijk

Je hoort het waarschijnlijk steeds vaker. De essentie van duurzame inzetbaarheid in het onderwijs. Misschien denk je wel: Waarom zou ik als leidinggevende, geconfronteerd met het lerarentekort, tijdgebrek en beperkte middelen, prioriteit geven aan duurzame inzetbaarheid? Is dit niet wéér een modewoord in een zee van onderwijstrends? In dit artikel leggen we uit waarom duurzame inzetbaarheid juist cruciaal is voor het behoud van vitaal en gelukkig personeel! Lees hier verder.

Lees verder

Deep Democracy in actie: een werkverdelingsplan voor iedereen

Met de zomer in aantocht is het weer tijd om de gesprekken over het werkverdelingsplan te openen. Een collegiale evaluatie van de huidige situatie kan duidelijk maken waar zaken beter kunnen. Maar hoe pak je dat aan? Ontdek in dit artikel hoe je met de juiste handvatten een gesprek kunt starten met een focus op gelijkwaardigheid en samenwerking!

Lees verder

In gesprek over het formatieplan: hoe doe je dat?

Het formatieplan is essentieel voor succesvol onderwijs! Als leidinggevende is het dan ook belangrijk om de wensen en ambities van je team te kennen en te steunen. Maar hoe ga je op een effectieve manier in gesprek met je personeel? Leer hoe een sterk gespreksdialoog de basis vormt voor toekomstgericht onderwijs.   

Lees verder
😌

Blijf op de hoogte

Schrijf je daarom in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.