8 manieren om als schoolleider mentaal in balans te blijven

Jij staat aan het roer van je school en ja, dat is een flinke klus! Van visie tot uitvoering, jij bent de spil in het web. Maar hoe houd je jezelf staande én geïnspireerd tussen al die rollen en verantwoordelijkheden? In dit artikel duiken we in de wereld van de schoolleider en bieden we handvatten die je helpen in balans te blijven.

Lees verder

Aan motivatie geen gebrek: obstakels bij het nastreven van professionele ontwikkeling

Ben jij een van die bevlogen leraren die elke dag vol energie voor de klas staat en hongerig is naar groei? Wij snappen dat je nóg beter wilt worden in je vak. Uit ons laatste onderzoek, in samenwerking met DUO Onderwijsonderzoek, blijkt dat bijna alle leraren willen investeren in hun professionele ontwikkeling. Dus als het niet aan jouw drive ligt, wat staat je dan nog in de weg? In dit artikel bespreken we de meest voorkomende obstakels die jou en je collega’s tegenkomen en geven we je concrete tips om deze hindernissen te tackelen.

Lees verder

‘Vrij vragen voor scholing? Dat kan bij ons echt niet.’

Als leraar weet je als geen ander hoe belangrijk het is om jezelf voortdurend te blijven ontwikkelen. Het streven naar professionele groei is niet alleen een persoonlijke ambitie, maar ook een noodzakelijke stap om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Echter, het verkrijgen van de benodigde middelen en goedkeuring van leidinggevenden voor scholing is niet altijd vanzelfsprekend. Dus: hoe ga je het gesprek met je leidinggevende aan? En hoe overtuig je hen van het belang van jouw scholing?

Lees verder

8 leestips voor een pest-vrije school

Voelen jouw leerlingen zich veilig op school? Veel leerlingen worden helaas nog steeds geconfronteerd met pesten. Wil je meer leren over dit onderwerp? Pak een boek erbij! Ontdek aanraders die je helpen begrijpen en bijdragen aan een positieve schoolomgeving.

Lees verder

Hoe jouw leiderschapsstijl het werkplezier van leraren beïnvloedt

Als leidinggevende in het onderwijs heb je de touwtjes in handen als het gaat om het creëren van een stimulerende en productieve werkomgeving. De keuzes die je maakt als leidinggevende hebben effect op het werkplezier van leraren, dat op zijn beurt de kwaliteit van het onderwijs beïnvloedt. Maar welke leiderschapsstijlen zijn er allemaal? En op welke manier hebben die invloed op jouw team?

Lees verder

Het balanceren van professionele ontwikkeling en lesgeven: tips voor het nieuwe schooljaar

Een nieuw schooljaar staat voor de deur, vol mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. Terwijl de voorbereidingen om weer voor de klas te staan en leerlingen te begeleiden in volle gang is, is het ook een goed moment om stil te staan bij je eigen professionele ontwikkeling. Of je nu in het PO of VO werkt, er zijn manieren om je vaardigheden uit te breiden en je kennis te verdiepen, zelfs binnen de drukke schoolroosters. In dit artikel delen we praktische tips om het balanceren van lesgeven en leren in het nieuwe schooljaar wat gemakkelijker te maken.

Lees verder
😌

Blijf op de hoogte

Schrijf je daarom in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.