Leerkrachtvaardigheden zijn de vaardigheden die een leraar moet bezitten, niet alleen om goed onderwijs te geven, maar ook om een positief pedagogisch klimaat te realiseren. Verschillende vaardigheden hebben verschillende doelen. Denk bijvoorbeeld aan didactische vaardigheden om te kunnen lesgeven maar ook vaardigheden die bijdragen aan de verhoging van de onderwijskwaliteit. Leerkrachtvaardigheden zijn cruciaal om actief bij te dragen aan de kwaliteit van de school, de klas en het lesmateriaal. Wanneer je deze vaardigheden blijft trainen zul je je als leraar blijven ontwikkelen en blijf je op de hoogte van de nieuwste pedagogische en didactische ontwikkelingen.

Bekijk ons brede aanbod van boeken en opleidingen om jouw leerkrachtvaardigheden verder te ontwikkelen.

Hoe ouderbetrokkenheid je helpt om een betere leraar te worden

Als leraar weet je hoe belangrijk het is om jezelf voortdurend te ontwikkelen en bij te scholen. Je wilt immers eigentijds en kwalitatief onderwijs bieden aan je leerlingen. Maar wist je dat je daarbij ook een beroep kunt doen op de ouders van je leerlingen?

New Heroes Onderwijs

Verbeter jouw communicatievaardigheden binnen én buiten het klaslokaal

Een goede start

Deze training is bedoeld voor jou, als een startende leraar in het onderwijs. Jij bent…

De datateam methode

Mireille Hubers, Johanna Ebbeler, Maaike Smit, Marije Meerdink, Hanadie Leusink, Cindy Poortman, Adam Handelsalts, Kim Schildkamp

De kunst van het voorlezen, multi-sensorieel verdiepen in de tekst met Sterk BEGRIP om de taalontwikkeling te stimuleren, creatief verwerken.

Geldzaken

Geld voor mijn scholing, hoe regel ik dat?