Leerkrachtvaardigheden zijn de vaardigheden die een leraar moet bezitten, niet alleen om goed onderwijs te geven, maar ook om een positief pedagogisch klimaat te realiseren. Verschillende vaardigheden hebben verschillende doelen. Denk bijvoorbeeld aan didactische vaardigheden om te kunnen lesgeven maar ook vaardigheden die bijdragen aan de verhoging van de onderwijskwaliteit. Leerkrachtvaardigheden zijn cruciaal om actief bij te dragen aan de kwaliteit van de school, de klas en het lesmateriaal. Wanneer je deze vaardigheden blijft trainen zul je je als leraar blijven ontwikkelen en blijf je op de hoogte van de nieuwste pedagogische en didactische ontwikkelingen.

Bekijk ons brede aanbod van boeken en opleidingen om jouw leerkrachtvaardigheden verder te ontwikkelen.

Leesplezier in elke thuistaal

Op scholen spreken steeds meer kinderen naast het Nederlands een andere taal. Wat kun je doen om deze meertalige kinderen met plezier aan het lezen te krijgen?

New Heroes Onderwijs

Verbeter jouw communicatievaardigheden binnen én buiten het klaslokaal

Een goede start

Deze training is bedoeld voor jou, als een startende leraar in het onderwijs. Jij bent…

Onderzoek bewijst: coöperatief leren leidt tot aantoonbaar betere leerresultaten, mits het goed en gestructureerd gebeurt. Dat lukt zeker met de aanpak uit dit handboek. Als je […]

Geldzaken

Geld voor mijn scholing, hoe regel ik dat?