Onderwijsprofessionals halen veel werkgeluk uit hun interactie met kinderen en het zien groeien van hun leerlingen. Uit onderzoek blijkt dat werkplezier nog veel meer inhoudt: veel onderwijsprofessionals vinden het belangrijk om ontwikkelingsmogelijkheden en autonomie te hebben. Ze willen namelijk elke dag een beetje beter worden in hun vak. Het verlagen van de werkdruk, en daarmee de kans op een burn-out, hangt samen met het werkplezier. Hiervoor moet de leerkracht de ruimte krijgen om grenzen te stellen, te reflecteren op zichzelf en zelf invloed hebben op de planning en organisatie van het onderwijs in de school en de klas. Hoe kun je hier aan werken? 

Laat je inspireren door onze opleidingen en boeken, of lees het artikel Geluk is besmettelijk

‘Vrij vragen voor scholing? Dat kan bij ons echt niet.’

Als leraar weet je als geen ander hoe belangrijk het is om jezelf voortdurend te blijven ontwikkelen. Het streven naar professionele groei is niet alleen een persoonlijke ambitie, maar ook een noodzakelijke stap om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Echter, het verkrijgen van de benodigde middelen en goedkeuring van leidinggevenden voor scholing is niet altijd vanzelfsprekend. Dus: hoe ga je het gesprek met je leidinggevende aan? En hoe overtuig je hen van het belang van jouw scholing?

Werkgeluk

Ben jij gelukkig op jouw school?

Zo zorg je voor een leercultuur in je school en houd je je leraren bekwaam

Het digitale tijdperk brengt veel veranderingen met zich mee voor het werk en het leven van leraren. Om bij te blijven met de nieuwste technologieën en de eisen van de markt, is het belangrijk om te blijven leren en ontwikkelen. Maar hoe zorg je er als werkgever voor dat je team gemotiveerd en bekwaam blijft?

Geldzaken

Geld voor mijn scholing, hoe regel ik dat?