Begrijpend Lezen

In het webinar 'Goed (begrijpend) leesonderwijs - de basis' wordt informatie gedeeld over de nieuwste inzichten voor begrijpend lezen. Deze inzichten hebben echter ook gevolgen in hoe je in de omgaat met zwakke lezers. Hoe je dat doet op school, in de klas en in de RT leer je in deze masterclass.

 • LBRT
 • 5 okt. 2024
 • € 425
 • € 295

Goed (begrijpend) leesonderwijs – de basis

In het webinar over goed (begrijpend) leesonderwijs lichten we een aantal belangrijke pijlers uit; leesmotivatie, leesstrategieën, rijke teksten, achtergrondkennis en woordenschat.

 • LBRT
 • 19 sep. 2024
 • € 25
 • € 15

Redactiesommen

In deze masterclass belicht rekenpedagoog Drs. Ingrid Wensveen de vaardigheden die nodig zijn om verhaalsommen succesvol op te lossen. De verschillende soorten redactiesommen worden op een rijtje gezet en er worden verschillende begeleidingstechnieken rond rekenbeleving, voorstellingsvermogen en rekeninzicht aangereikt. Aan de hand van casuïstiek leer je concreet hoe dit in zijn werk gaat, oefen je met filmfragmenten, ontwerp je zelf een aanpak voor je rekenzwakke leerling die je in een oefenopdracht uitprobeert.

 • LBRT
 • 7 jun. 2024
 • € 395
 • € 275

De startende RT’er

Deze cursus gaat over jouw professionaliteit als Remedial Teacher. Hoe profileer je jezelf? Hoe maak je reclame? Hoe communiceer je met instanties, ouders, scholen, leerkrachten, ambulant begeleiders en ga zo maar door. Daarnaast geven wij je tips om het jezelf makkelijker te maken.

Privacy Professional Onderwijs I

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor PO en VO en geeft u alle tools in handen om invulling te geven aan uw positie als Functionaris voor de Gegevensbescherming of Privacy Officer binnen een onderwijsomgeving. Daarnaast krijgt u de gelegenheid een netwerk op te bouwen met andere professionals op het gebied van informatiebeveiliging en privacy in het onderwijs.

Privacy Professional Onderwijs II

In het onderwijs ligt de focus op lesgeven. Regelmatig horen we dat de AVG de nodige druk geeft of voelt als een bureaucratische verplichting. Tegelijkertijd is aandacht voor zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens – bijvoorbeeld door passend onderwijs, online lesgeven en het werken met digitale leermiddelen – belangrijker dan ooit. Maar hoe pak je dat aan en verander je de mindset bij je collega’s op een effectieve manier? Wat doe je eraan om datalekken te voorkomen? Hoe maak je goede afspraken met leveranciers? En hoe krijg en houd je grip en focus op het waarom? Dit zijn de thema’s van de opleiding Privacy Professional Onderwijs.

kwaliteitscoördinator PO (verkort)

Tijdens de verkorte opleiding kwaliteitscoördinator PO maak je uitgebreid kennis met de diverse onderdelen in het werk van de kwaliteitscoördinator. De opleiding heeft een praktijkgerichte insteek en biedt handvatten en vaardigheden die je kan inzetten in jouw eigen school.

Teacher Leader

Dit leertraject richt zich op jouw ontwikkeling binnen het vak van leraar, waar andere professionaliseringstrajecten voor docenten zich juist vaak richten op hiërarchisch leiderschap. Vanuit deze unieke positie in de onderwijspraktijk kun je een belangrijke rol nemen in onderwijskundige verbetering. Als leider in leren haal je het beste uit jezelf, collega’s en leerlingen vanuit verschillende rollen.

(e-)Learning Design voor learning professionals

Met een doordachte blend van werkvormen en technologie maak jij krachtige manieren van leren mogelijk. Met deze opleiding leer je hoe jij als (e-)learning vakgenoot het verschil kunt maken. Je krijgt van (e-)learning experts bruikbare modellen en aanpakken, veel praktijkvoorbeelden en persoonlijke feedback aangereikt. Je gaat actief aan de slag met praktische ontwerpopdrachten, past het geleerde direct toe en leert van en mét elkaar.

Duik in Deep Learning

Wat is Deep Learning, wat kan het betekenen voor je onderwijs en welke rol spelen de zes mondiale competenties (6C’s) daarin? Antwoorden op deze vragen vind je tijdens deze studiedag, waarin je je onderdompelt in het gedachtegoed van Deep Learning.