Eerste hulp bij studentenwelzijn

Als docent zie je veel meer dan alleen studieresultaten. Soms zie je ook vermoeidheid, stress of twijfel; of misschien is ...

Studiedag Haal meer taal uit meertaligheid!

Wil jij het optimale halen uit jouw leerlingen - en dan speciaal uit de leerlingen in jouw klas die meertalig opgroeien? Wil je de kansen en mogelijkheden expliciet benutten die meertalig opgroeien biedt? Verrijk je kennis over meertaligheid!

Kennissessie Grej of the day

Wil je weten wat Grej of the day precies is? En waarom het zo’n succes is? Wil je weten hoe je GOTD kunt inzetten als verrijking van jouw lessen? Dan kun je je inschrijven voor een GOTD-kennissessie. Ze vinden plaats op verschillende locaties, verspreid over heel Nederland. Kom alleen of samen met je collega’s en leer alle ins en outs van de microlessen!

KLIJFlab – Expeditie Brugklas

Expeditie Brugklas is een programma speciaal voor groep 8. Tijdens dit programma in het KLIJFlab gaan leerlingen op ontdekkingstocht door het brein! Ze leren hoe hun hersenen werken, waarom ze soms iets vergeten en hoe ze leren leuker én makkelijker kunnen maken. Met speelse opdrachten, slimme tips en effectieve leerstrategieën worden jouw leerlingen echte breinexperts. Klaar om hun leerskills te boosten? Schrijf je groep in en ontdek de kracht van het denken.

Meertaligheid & TOS

In deze workshop krijg je kennis van de invloed van meertaligheid op de taalontwikkeling en algehele ontwikkeling bij een kind met TOS en ontvang je praktische adviezen om meertaligheid een plek te geven in de opvang, in de klas en in de thuissituatie.

Geweldloos verzet in het onderwijs

Het is tegenwoordig een hele uitdaging om én tegelijkertijd een groep pubers te sturen én om om te gaan met uitdagend en lastig gedrag van individuele leerlingen. Hoe lukt het jou om hierin je gezag te behouden of te vergroten, zonder dat je terecht komt in een machtsverhouding die niet helpend is?

DNA afwijkingen en leer- en gedragsproblemen

Deze opleiding heeft een volledig wetenschappelijke basis en geeft zicht op wat een genafwijking is en hoe dit kan samenhangen met leer- en gedragsproblemen bij kinderen.

Brein, neurotransmitters & leer- en gedragsproblemen

Vaststellen of tekorten of onbalans in de voeding de aanmaak van neurotransmitters in de weg zitten en of het een relatie heeft met de leer- of gedragsproblemen (waaronder add en adhd) leer je tijdens deze opleiding.

Johansen-IAS

Johansen-IAS is een Individuele Auditieve Stimulatie Training voor kinderen en volwassenen. Het is een individuele frequentie en hemisfeer specifieke luistertraining gebaseerd op speciaal gecomponeerde muziek. Ontwikkeld door Dr. Kjeld V. Johansen uit Denemarken en wordt al meer dan 30 jaar aangeboden in 22 landen.

De relatie met je studenten – van dramadriehoek naar groeidriehoek

Aan welke opleiding je ook lesgeeft; je studenten kunnen soms behoorlijk uitdagend zijn. Je probeert de groep in beweging te ...

Opleiding Bazalt Beeldcoaching

Deze krachtige, praktijkgerichte opleiding zet de filmcamera in als spiegel voor (zelf)reflectie. Het samen bekijken en bespreken van videobeelden geeft inzicht in het eigen handelen, en wat het effect daarvan is op de ander. De begeleidingsmethodiek Beeldcoaching is oplossings- en handelingsgericht.

Goed van Start

Goed van Start is een praktische training waarin de theorie over groepsvorming en groepsdynamica op een inspirerende manier met jouw dagelijkse praktijk verbonden wordt. Al meteen na de eerste, van deze vier bijeenkomsten kun je de volgende dag in je groep aan de slag met hetgeen je geleerd hebt.

Onderpresteren

Volg deze 1-daagse cursus en leer hoe je een veelvoorkomend probleem als onderpresteren signaleert, voorkomt en terugdraait. Ga schoolwaarts met een praktisch 6-stappenplan.

Preventie van gedragsproblemen: wat is de basis van je aanpak?

In dit webinar duiken we diep in de preventie van gedragsproblemen, met concrete handvatten voor gedragsmanagement. Ontdek hoe je als leraar structuur, pedagogische ondersteuning en effectieve didactische strategieën kunt inzetten om een veilige en stimulerende leeromgeving te creëren.

Mindset (1) – Wat is de mindsettheorie?

Over de theorie achter mindsets, de onderbouwing daarvan en de kenmerken van een groei- of fixed mindset.

Handelingsgerichte kindgesprekken

In deze cursus leer je wat kindgesprekken zijn, waarom deze belangrijk zijn en hoe je deze kan voeren.

Langzame informatieverwerking

Over de oorzaken, kenmerken en gevolgen van een langzame informatieverwerking, en hoe leerkrachten en ouders hiermee om kunnen gaan

ASS-Autisme: Wat is ASS?

In deze cursus leer je wat autisme is en wat kenmerken van ASS zijn.

Groepsdynamiek: hoe krijg je grip op je groep?

Ontdek de kracht van groepsdynamiek en leer hoe je hier bewust invloed op kunt uitoefenen. Over dit webinar Groepsdynamiek is een van de meest bepalende factoren […]

Grip op groepsprocessen in het mbo

Jouw docenthouding kan het verschil maken tussen een groep waar angst heerst en buitengesloten wordt, en een groep waar studenten ...