VO-academie


De taken van schoolleiders en bestuurders in het voortgezet onderwijs worden steeds complexer. Leiderschap en goed bestuur zijn essentieel voor het bevorderen van de kwaliteit van onderwijs en het optimaal functioneren van een school. Leidinggeven is niet alleen verbinden, samenwerken en besluiten nemen, maar ook kritisch naar jezelf kijken en jezelf ontwikkelen. Leidinggeven is blijven leren, voor een beginnend teamleider én een ervaren bestuurder.

Sinds 2012 ondersteunt de VO-academie – als onderdeel van de VO-raad – schoolleiders en bestuurders in hun professionele en individuele ontwikkeling. We ontwikkelen nieuwe activiteiten op relevante thema’s en met nieuwe leervormen. Wij bieden bijvoorbeeld professionaliseringsactiviteiten voor elke loopbaanstap: docenten met leidinggevende ambities, schoolleiders en bestuurders.

Onze expertise – op basis van onderzoek en inzichten uit de praktijk – delen we via onze trajecten, masterclasses en diverse publicaties. We maken inzichtelijk welke professionaliseringstrajecten er zijn door middel van de opleidingscatalogus. Op het kennis- en leerplatform VOnkel kunt u online leren en ontmoeten. Onze VO-managementcoaches zijn er om u verder te helpen met uw ontwikkeling.

Stel deze aanbieder een vraag

  • VO-academie
  • Aidadreef 4
  • 3561 GE Utrecht

Het aanbod van deze aanbieder

Leertraject Oriëntatie op besturen

Het traject ‘Oriëntatie op besturen’ is bedoeld voor schoolleiders die de ambitie hebben om bestuurder te worden. Tijdens dit oriëntatietraject maak je kennis met verschillende facetten van het beroep van bestuurder en krijg je inzicht in de wijze waarop je persoonlijke kwaliteiten daarbij aansluiten.

  • 11 okt. 2024
  • € 450

Oriëntatie op leiderschap

Bent je werkzaam binnen het voortgezet onderwijs en heb je leidinggevende ambities? Door deelname aan het leertraject Oriëntatie op leiderschap krijg je inzicht in je eigen leiderschapskwaliteiten, doe je ervaring op met leidinggeven en kun je vervolgens een weloverwogen keuze maken.

  • 23 sep. 2024
  • € 450

Regie op digitalisering

Nieuwe technologieën spelen een belangrijke rol in het realiseren van ambities van eigentijds onderwijs. Het is van belang dat u zich als bestuurder bewust bent van de mogelijke risico’s van technologieën en regie kunt nemen over digitalisering op uw school.

  • 20 sep. 2024
  • € 750