Volgens onderzoek van de AVS is op 99 procent van de scholen de MR betrokken bij het Nationaal Plan Onderwijs. Op 90 procent van de scholen heeft de MR inmiddels ook ingestemd met het plan en de besteding van de budgetten. De MR heeft ook informatie- en adviesrecht, dus ook met betrekking tot het NPO. De NPO staat los van het schoolplan. Veel scholen betrekken de MR al in het begin van de totstandkoming daarvan, bijvoorbeeld door ontwerpsessies met personeel, ouders en leerlingen. Zo heb je via de MR inspraak als het gaat om de onderwijsvisie, actieplannen en dus de kwaliteit van de school.

Lees onze gerelateerde onderwerpen en het artikel Inspraak schoolvisie en actieplannen

“Professionalisering begint met mensen binden aan je organisatie”

Op het Farel College hebben ze sinds anderhalf jaar personeelscoach Matthijs Boer. Matthijs ondersteunt medewerkers in hun ontwikkeling en welzijn. Of het nu gaat om een docent die met meer power voor de klas wil staan of een onderwijsprofessional die zich verder wil ontwikkelen binnen de school.

Afgelopen zomer heeft oo.nl in samenwerking met DUO Onderwijsonderzoek en Advies onderzoek gedaan naar de persoonlijke en professionele ontwikkeling van leraren. Wil je alle resultaten inzien? Bestel dan nu het gratis onderzoeksrapport.

Geldzaken

Geld voor mijn scholing, hoe regel ik dat?