Gezondheid en veiligheid

Creëer een gezond en (sociaal) veilig schoolklimaat voor leerling én werknemer

Scholen zijn zelf verantwoordelijk voor de veiligheid op school. Het gaat dan om een veilige en gezonde omgeving voor leerlingen en het personeel. Een veilig schoolklimaat is een voorwaarde om te kunnen leren, het verbetert de onderwijsprestaties en vermindert verzuim bij leerlingen en personeel. In een veilige school wordt agressie tegen gegaan, heeft iedereen het gevoel erbij te horen, mag je jezelf zijn ongeacht afkomst of seksuele voorkeur, is geen ruimte voor discriminatie, intimidatie en pestgedrag. Ook zaken als veilig naar school gaan (bijvoorbeeld in het verkeer) en een gezonde leefstijl, zoals gezonde voeding en bewegen, horen thuis in (sociaal) veilige schoolomgeving. Bekijk daarom ook onderstaande onderwerpen die betrekking hebben op dit thema.

Lees ook het artikel Gezond en veilig in en om de school

BLOG

Heb jij nog plezier in je werk?

Bij loopbaanontwikkeling gaat het natuurlijk niet alleen om ‘meegaan met de tijd’ om een betere docent voor de leerlingen te zijn. Het gaat er ook

meer lezen over dit thema

Even een momentje zen

Even een momentje zen op school. Volgens Janet van Essen is mindfulness heel goed in te passen tijdens, tussen en na je lessen. Lees hoe.