Ben jij gelukkig op jouw school?

leestijd: 1 minuut

Hoge werkdruk, onvoldoende waardering en stress: zomaar een aantal factoren die jouw werkgeluk als onderwijsprofessional negatief kunnen beïnvloeden. Maar hoe meet je jouw werkgeluk en wat kun je doen om dit te verbeteren?⁠

Bij oo.nl hebben we, in samenwerking met Femke van Femnomenaal, de ‘werkgeluk-tool’ ontwikkeld om jou hierbij te helpen. Met deze tool krijg je inzicht in jouw werkgeluk op basis van zes belangrijke pijlers: voldoening, ontwikkeling, gezondheid, waardering, erkenning en verbondenheid. Door het beantwoorden van enkele vragen weet je precies waar jouw sterke punten en verbeterpunten liggen op het gebied van werkgeluk.⁠

Met de werkgeluk-tool krijg je niet alleen inzicht in jouw eigen werkgeluk, maar ook handvatten om dit te verbeteren. Plan bijvoorbeeld een gratis Ontwikkelgesprek van 15 minuten in. Het resultaat? Een gelukkiger leven als onderwijsprofessional en een betere kwaliteit van het onderwijs voor jouw leerlingen!

Ontdek de werkgeluk-tool en ervaar zelf het verschil.

Stress op de werkvloer: hoe pak je dit aan?

In het onderwijs is stress een veelvoorkomend verschijnsel op de werkvloer. Niet alleen jij, maar ook je onderwijsteam functioneert beter bij een prettige werkomgeving. Hoe waarborg je een positieve en ondersteunende werkomgeving voor je team?

Delen is het halve werk: hoe jouw werkgeluk andere leraren kan helpen

Werkgeluk is de sleutel tot een succesvolle en bevredigende loopbaan als leraar. Maar werkgeluk is niet alleen iets wat je voor jezelf doet. Het is ook iets wat je kunt delen met je collega’s. Hoe kun jij jouw werkgeluk inzetten om je collega’s te inspireren en te ondersteunen?

De VBS

Hét magazine waarin eigentijds onderwijs en eigenzinnige scholen centraal staan. De VBS verschijnt twee keer…