Ben jij gelukkig op jouw school?

leestijd: 1 minuut

Hoge werkdruk, onvoldoende waardering en stress: zomaar een aantal factoren die jouw werkgeluk als onderwijsprofessional negatief kunnen beïnvloeden. Maar hoe meet je jouw werkgeluk en wat kun je doen om dit te verbeteren?⁠

Bij oo.nl hebben we, in samenwerking met Femke van Femnomenaal, de ‘werkgeluk-tool’ ontwikkeld om jou hierbij te helpen. Met deze tool krijg je inzicht in jouw werkgeluk op basis van zes belangrijke pijlers: voldoening, ontwikkeling, gezondheid, waardering, erkenning en verbondenheid. Door het beantwoorden van enkele vragen weet je precies waar jouw sterke punten en verbeterpunten liggen op het gebied van werkgeluk.⁠

Met de werkgeluk-tool krijg je niet alleen inzicht in jouw eigen werkgeluk, maar ook handvatten om dit te verbeteren. Plan bijvoorbeeld een gratis Ontwikkelgesprek van 15 minuten in. Het resultaat? Een gelukkiger leven als onderwijsprofessional en een betere kwaliteit van het onderwijs voor jouw leerlingen!

Ontdek de werkgeluk-tool en ervaar zelf het verschil.

‘Vrij vragen voor scholing? Dat kan bij ons echt niet.’

Als leraar weet je als geen ander hoe belangrijk het is om jezelf voortdurend te blijven ontwikkelen. Het streven naar professionele groei is niet alleen een persoonlijke ambitie, maar ook een noodzakelijke stap om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Echter, het verkrijgen van de benodigde middelen en goedkeuring van leidinggevenden voor scholing is niet altijd vanzelfsprekend. Dus: hoe ga je het gesprek met je leidinggevende aan? En hoe overtuig je hen van het belang van jouw scholing?

WERK vandaag aan PLEZIER

Wat laat jouw (onderwijs)vuur branden? Is dat de glimlach van een kind, de waardering van een ouder, het volgen van een cursus waar je weer volop inspiratie bij op hebt gedaan of het project wat je samen met collega’s hebt opgezet en een groot succes was? Als je weet wat waar jij plezier en voldoening […]