Ben jij gelukkig op jouw school?

leestijd: 1 minuut

Hoge werkdruk, onvoldoende waardering en stress: zomaar een aantal factoren die jouw werkgeluk als onderwijsprofessional negatief kunnen beïnvloeden. Maar hoe meet je jouw werkgeluk en wat kun je doen om dit te verbeteren?⁠

Bij oo.nl hebben we, in samenwerking met Femke van Femnomenaal, de ‘werkgeluk-tool’ ontwikkeld om jou hierbij te helpen. Met deze tool krijg je inzicht in jouw werkgeluk op basis van zes belangrijke pijlers: voldoening, ontwikkeling, gezondheid, waardering, erkenning en verbondenheid. Door het beantwoorden van enkele vragen weet je precies waar jouw sterke punten en verbeterpunten liggen op het gebied van werkgeluk.⁠

Met de werkgeluk-tool krijg je niet alleen inzicht in jouw eigen werkgeluk, maar ook handvatten om dit te verbeteren. Plan bijvoorbeeld een gratis Ontwikkelgesprek van 15 minuten in. Het resultaat? Een gelukkiger leven als onderwijsprofessional en een betere kwaliteit van het onderwijs voor jouw leerlingen!

Ontdek de werkgeluk-tool en ervaar zelf het verschil.

Delen is het halve werk: hoe jouw werkgeluk andere leraren kan helpen

Werkgeluk is de sleutel tot een succesvolle en bevredigende loopbaan als leraar. Maar werkgeluk is niet alleen iets wat je voor jezelf doet. Het is ook iets wat je kunt delen met je collega’s. Hoe kun jij jouw werkgeluk inzetten om je collega’s te inspireren en te ondersteunen?

‘Geluk is besmettelijk’

Geluk stijgt boven alles uit en zou dus op elke school prioriteit moeten krijgen, meent hoogleraar Ruut Veenhoven in een interview met de AOb. ‘Geluk is besmettelijk. Als leraren gelukkig zijn, straalt dat af op leerlingen, met alle positieve effecten van dien.’

De psycholoog

De Psycholoog is het tijdschrift van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), de landelijke beroepsvereniging van…