Vereniging voor Vrije Opvoedkunst


De Vrijescholen laten zich inspireren door de pedagogische inzichten van Rudolf Steiner. Deze luidde aan het begin van de 20e eeuw met zijn pedagogische en sociaal-culturele impulsen een fundamenteel nieuwe vorm van onderwijs in.

Zijn opvoedkunst doet een appèl aan de creativiteit van leraar en leerling en van ouders en kinderen en maakt het onderwijs levend en kunstzinnig. De vereniging richt zich tot diegenen die de vrije opvoedkunst een warm hart toedragen en zich daarvoor verantwoordelijk willen voelen.

Stel deze aanbieder een vraag

  • Vereniging voor Vrije Opvoedkunst
  • Molenvliet 442
  • 3076 CM Rotterdam

Het aanbod van deze aanbieder

Vrije Opvoedkunst

Het tijdschrift Vrije Opvoedkunst schrijft al meer dan 65 jaar over opvoeding en onderwijs. Het blad is bestemd voor ouders, leerkrachten en belangstellenden.Met een grote verscheidenheid […]

Bewegende klas

Vertaling van ‘Das Bochumer Modell des Bewegten Klassenzimmers’ van Wolfgang-M. Auer met bijdragen van Renate Magin en Thomas Löffler

Dit boek is samengesteld door Annemiek Jonges en Jos van Riet (en andere Vrijeschoolleerkrachten). Het boek telt 93 pagina’s met veel foto’s en is uitgevoerd in een wire-o-binding, waardoor het bestuderen vergemakkelijkt wordt.