Werken met kinderen en gezinnen in complexe scheidingen

Deze branche-erkende cursus is specifiek ontwikkeld voor professionals die zich inzetten om de veiligheid en het welzijn van kinderen en gezinnen te waarborgen tijdens complexe scheidingssituaties. Cursisten krijgen inzicht in de dynamiek van scheiding en de uitdagingen die zowel kinderen als ouders tegenkomen. Met een focus op veiligheid, ouderschap, loyaliteit en juridische spelregels, biedt deze zesdaagse online cursus kennis, praktische hulpmiddelen en strategieën om effectieve ondersteuning te bieden aan ouders en kinderen die in een complexe scheiding verzeild zijn geraakt.

Social Media en Seksualiteit

In samenwerking met Leidscongresburo organiseren wij dit landelijke congres over social media en alles wat daarbij komt kijken.  Gerenommeerde sprekers en workshophouders geven je tips en concrete tools in handen om mee aan de slag te gaan. Behalve de noodzakelijke theorie is er ook veel tijd voor praktijk, interactie en vragenstellen.

Kindermishandeling bij het jonge kind… wat nu?

Het oppikken en begrijpen van signalen van kindermishandeling en huiselijk geweld kan op verschillende manieren gebeuren en blijft je bezighouden. Je streeft ernaar om op een open en transparante manier te werken, maar wanneer is het geschikt om deze gevoelens bespreekbaar te maken? Hoe voer je een gesprek met een kind tussen 3 en 6 jaar oud, en hoe ga je het gesprek aan met de ouders?

Netwerk Sociale veiligheid

Veiligheid-/gevaarsbeheersing is een begrip waaraan diverse criteria en gradaties gekoppeld kunnen worden. Om de veiligheid zo goed mogelijk te kunnen waarborgen is het van belang direct en efficiënt te kunnen anticiperen. Hoe doe jij dat in jouw school?

Sociale veiligheid

Sociale veiligheid is een belangrijke basis om te komen tot leren en ontwikkelen. De vraag ‘Voelen onze leerlingen zich veilig?’, is dan ook één van de elementaire vragen die we onszelf stellen bij het monitoren, verbeteren en borgen van de onderwijskwaliteit. 

KwaliteitsKompas

Wil jij graag samen leren, geïnspireerd raken en collega’s uit het hele land ontmoeten? Ben je nieuwsgierig naar hoe jij geholpen kan worden in onderwijskwaliteit, studentenbegeleiding en het aanpakken van welzijn? Dan is de mbo-conferentie KwaliteitsKompas, georganiseerd door de Kennis- en Expertisepunten van de MBO Raad, dé plek voor jou.

Licentietraining samen grip op emoties

Met deze licentietraining word jij als onderwijsprofessional opgeleid als interne trainer en kennisdrager op het gebied van kinderen en emoties. Naast de basistraining 'Samen grip op emoties' krijg jij concrete handvatten om de deskundigheid van medewerkers te vergroten ten aanzien van kinderen en emoties. Jij wordt hét aanspreekpunt voor medewerkers bij vragen rondom emoties van kinderen en coacht de eigen collega’s in het bieden van emotionele veiligheid. Jouw organisatie ontvangt de licentie 'Samen grip op emoties' waarmee voor iedereen zichtbaar en aantoonbaar is dat er aandacht is voor een prettig en veilig sociaal emotioneel klimaat binnen jouw organisatie.

Omgaan met Stress & Werkdruk | Onderwijs

Heb je de laatste tijd steeds vaker het gevoel dat de werkdruk te hoog is? Ervaar je steeds vaker stress op je werk en heb je soms moeite het overzicht te bewaren? Heb je het gevoel dat het nu tijd is om hier iets aan te doen voordat het te laat is? Dan biedt de training omgaan met stress en werkdruk voor jou de oplossing.

Training Time Management binnen het Onderwijs

Heb jij regelmatig het gevoel dat je meer uit een werkdag had kunnen halen? Zou je meer grip willen op het indelen van je tijd? Creëer rust in je agenda en behaal meer resultaat in minder tijd. Leer beter doelen te stellen, beter te plannen en helder te prioriteren met een training Time Management.

Grip op de BSO-groep

Je gaat tijdens deze bijeenkomst aan de slag met het groepsproces binnen de BSO; zodat jij inzicht hebt in de kracht van de groep en groepsdynamiek. Daarna komt samenspel en het voorkomen en omgaan met pestgedrag aan bod. De dag sluit af met 10 tips voor een positief pedagogische sfeer op de groep.

Leefstijl (coördinatoren)

Voor het slagen van het Leefstijl-programma is de Leefstijl-coördinator binnen een school van groot belang. Als coördinator regelt, stimuleert en ondersteunt u het programma binnen uw school. Deze training geeft vorm aan uw rol van Leefstijl-coördinator. U verwerft handvatten die helpen bij de invoering en integratie van Leefstijl binnen de school.

Leefstijl (VO)

De Open Basistraining voor VO is gericht op het nieuwe Leefstijl-materiaal voor vo. In de training maakt u kennis met het vernieuwde materiaal. Het ontwikkelen van de vaardigheden van de docent om Leefstijl in de klas toe te passen staat centraal. Ook is de training goed voor de teambuilding.

Praten met kinderen (4+) over onveiligheid thuis

Praten met kinderen over hun onveilige thuissituatie kan heel ingewikkeld zijn. Door vragen te stellen over wat er thuis gebeurt, doe je een appèl op de loyaliteitsgevoelens van het kind jegens zijn ouders. Je wilt het kind niet onbedoeld ‘klem’ zetten of het banger maken dan het eventueel al is. Tegelijkertijd wil je het kind de gelegenheid bieden om zijn verhaal te doen en heb je vanuit jouw professionele taak informatie nodig om een goede inschatting te kunnen maken over wat er in deze situatie nodig is. Wat kun je doen om voldoende veiligheid te creëren in het contact met het kind? Hoe maak je ingewikkelde situaties bespreekbaar? En welke woorden gebruik je om uit te leggen wat er verder gaat gebeuren?

Suïcidaliteit

Vier ervaren sprekers uit wetenschap en praktijk zullen tijdens dit webinar stilstaan bij de vraag op welke manier je aan de slag kunt gaan met suïcidepreventie en zo het verschil te maken. Naast het delen van wetenschappelijke kennis zullen er aan de hand van casuïstiek praktische aangrijpingspunten worden aangereikt.

Fostering self-compassion for empowerment and resilience

We leven in een tijd waarin mensen steeds harder over zichzelf lijken te oordelen. Als hulpverlener, begeleider of onderwijsprofessional kom jij dan ook met grote regelmaat in contact met (jonge) mensen die de lat voor zichzelf (te) hoog leggen en zichzelf keihard afrekenen als ze die lat niet halen. Het concept van zelfcompassie kan voor deze jongeren en volwassenen helpend zijn. Dit webinar helpt je om zelfcompassie te integreren in je professionele praktijk, om zo niet alleen de mensen voor wie je werkt te ondersteunen, maar ook om jezelf te versterken.