Training Jeugd & Media

Deze training heeft als doel om leraren inzicht te geven in de digitale belevingswereld van kinderen en jongeren en om handvatten te geven om leerlingen te begeleiden bij het gebruik van nieuwe media.

Digitale geletterdheid

Hoe vertaal je de eisen van het nieuwe curriculum naar de praktijk? Hoe kom je tot een goede en passende aanpak van het digitaal geletterd maken van je leerlingen, met optimaal rendement van je IT-middelen? En hoe zorg je ervoor dat je leerkrachten beschikken over de competenties om het allemaal uit te voeren?

Starten met Google Classroom

Google Classroom is één centraal punt waar functionaliteiten van Google Drive, Google Agenda en een elektronische leeromgeving worden gecombineerd. Je kunt de Classroom in de klas gebruiken via bijvoorbeeld een ...

OnderwijsInzicht 2023

OnderwijsInzicht is het onderwijscongres voor schoolbestuurders, schoolleiders en ict-verantwoordelijken in het primair en voortgezet onderwijs die alles willen weten over het benutten van ict in het […]

Een goede les online

In deze online workshop leer je in anderhalf uur hoe je met basistools een goede, interactieve les online kan geven. Niet door theorie, maar door het te doen! In MS Teams of via Zoom.

Starten met Google Spreadsheets

Heb je weleens van Google Spreadsheets gehoord, ben je nieuwsgierig of wil je enkel zien of er nog dingen zijn die je nog niet wist over de werking van Google ...

Ontwikkeltraject digitale geletterdheid

Maar liefst 96% van de besturen vindt de noodzaak om leerlingen (verder) digitaal geletterd te maken (zeer) groot. Niet zo vreemd, in het licht van alle maatschappelijke ontwikkelingen en de wettelijke opdracht om leerlingen voor te bereiden op de toekomst en op de overstap naar het voortgezet onderwijs. Maar hoe pak je het aan? Waar start je, wat zijn de stappen, wie heb je nodig, wat doe je er precies mee en bovenal: waarom?

Schoolbegeleiding digitale geletterdheid

Wij bieden maatwerk én een flinke dosis expertise bij vraagstukken rondom digitale geletterdheid, ongeacht de fase waarin jullie je bevinden. Vanaf de start (zoals met een nulmeting), bij het bepalen van visie en strategie, maar ook praktisch bij de uitvoering. Daarbij denken we ook mee bij het bepalen van de volgende stap. Waar nodig zijn we de kartrekker, op andere momenten doen we het samen met de experts in de school.

Slechtziende leerlingen in groep 7 en 8

Tijdens deze dag word je op de hoogte gebracht van de oogheelkundige gegevens van jouw leerling en hoe je het onderwijs hierop aan kunt passen. Je krijgt o.a. informatie over de overgang naar het VO, het verkeersexamen en ICT.

Starten met SomtodayDocent

Je start op een school waar ze werken met SomtodayDocent. Dan is het handig als je daar ook snel de weg in weet te vinden. Hoe werk je met de ...

Google Workspace for Education

Gebruiken jullie Google Workspace for Education? Met deze Google Workspace kun je snel met elkaar communiceren, effectiever werken en opdrachten voor leerlingen ontwerpen en beoordelen. De meest gebruikte applicaties zijn: Gmail, Google Drive, Google Classroom, Google Documenten, Presentaties, Forms en Google Agenda. 

Toetsprogramma’s

Formatief leren wordt makkelijker met de inzet van online toetsprogramma’s. Hebben jullie een keuze gemaakt voor een online toetsprogramma en wil je docenten hier goed in begeleiden? We bieden basistrainingen of verdiepende trainingen voor de volgende toetsprogramma’s: Google Forms, Microsoft Forms, Kwizl, LessonUp en Formative.

Digitale geletterdheid

Digitale geletterdheid is het geheel van ICT-Basisvaardigheden, mediawijsheid, informatievaardigheden en computational thinking. Door structureel aandacht te besteden aan digitale geletterdheid zijn leerlingen flexibeler in het inzetten van hun vaardigheden in de (digitale) maatschappij. Deze cursus is een traject van vier trainingen. 

Digitale didactiek

Tijdens deze cursus leer je praktische modellen voor digitale didactiek en vergroot je jouw toolbox aan handige tools en activerende werkvormen. Vanuit de drie lesfases opening, kern en afsluiting gaan we aan de slag om activerende werkvormen met ICT te ontwikkelen.