Training Digitale Geletterdheid

Digitale geletterdheid omvat alle vaardigheden die je nodig hebt om je in de digitale samenleving staande te houden en beter voorbereid te zijn op de toekomst. Van informatievaardigheden tot je veilig kunnen bewegen op internet, van computational thinking en programmeren tot mediawijsheid en ict-basisvaardigheden. 

Signaleren met de ZOOV+

Werk je op een school en wil je graag meer weten over de ZOOV+? Sluit dan aan bij dit kosteloze webinar. Femke Hovinga (ontwikkelaar ZOOV+) en Wendie Prins (leerkracht en talentbegeleider) nemen je dan mee in hoe de ZOOV+ kan helpen bij het signaleren van mogelijke (hoog)begaafdheid.

A sociale media – hoe je ontsnapt aan hun greep

In deze workshop legt Thijs Launspach uit wat de invloed van sociale media zijn op onze mentale gezondheid. Hij legt bloot welk spel er wordt gespeeld, en hij laat zien wat je zelf kunt doen om je aan de macht van de sociale te ontworstelen. Het bijbehorende boek krijg je na afloop mee.

ICT-vaardigheden scan

Er wordt tegenwoordig veel verwacht van de digitale vaardigheden van medewerkers op school. Steeds meer werkzaamheden gebeuren online: van het bijhouden van de administratie tot het verzorgen van het onderwijs. Er zijn medewerkers die hier geen problemen mee ervaren, toch zien we vaak genoeg dat medewerkers de snelle veranderingen niet bij kunnen benen. Het helpt als je als school inzicht hebt in de vaardigheden van de medewerkers.

iPads in de kleuterklas

Je hebt iPads in de kleuterklas, maar weet niet goed hoe je deze kunt inzetten. Misschien zijn ze nieuw of liggen ze al een tijdje op de plank. Met de workshops ‘iPads in de kleuterklas’ helpen wij kleuterleerkrachten om iPads op een zinvolle en leuke manier in te zetten.

Microsoft Educator level 2

Microsoft 365 is een ideale oplossing voor het geven van digitaal onderwijs. Waarschijnlijk heb je al ervaren wat je met de vertrouwde apps als Teams, Word en PowerPoint kunt doen. Er is nog veel meer mogelijk met Microsoft 365!

Basiscursus Microsoft 365

Microsoft 365 is een uitgebreid pakket van tools dat speciaal is ontworpen om leraren en leerlingen te ondersteunen bij het creëren, samenwerken en leren op een interactieve manier. Deze cursus is bedoeld om leraren te helpen het volledige potentieel van Microsoft 365 te benutten en hun ervaring naar een hoger niveau te tillen. Na afloop hebben de deelnemers nieuwe kennis en vaardigheden in huis om hun onderwijs effectiever en efficiënter in te richten.

Basiscursus Google for Education

Met Google Workspace for Education kunnen leerlingen en leraren profiteren van een uitgebreide verzameling aan tools. Wil je als school de ICT-basisvaardigheden van je medewerkers in rap tempo naar een hoger niveau tillen? En zo een stevig fundament leggen voor verdere professionalisering? Dan biedt de basiscursus Google Workspace uitkomst. Tijdens deze cursus leer je hoe je de Google apps kunt integreren in je klaslokaal. De interactieve opzet van de cursus geeft de deelnemers ruimte en tijd om te oefenen en vragen te stellen. Na afloop hebben de deelnemers nieuwe kennis en vaardigheden in huis om hun onderwijs effectiever en efficiënter in te richten.

AI in het onderwijs

Van ChatGPT tot deepfake-filmpjes. En van slimme wasmachines tot gezichtsherkenning op je mobiel. We krijgen in ons leven steeds vaker te maken met Artificial Intelligence (AI). AI is de technologie die machines, software en apparaten helpt om zelfstandig te leren, te denken en problemen op te lossen. De impact van AI zal blijven groeien en ook het onderwijs krijgt hier steeds meer mee te maken.

Visiespel digitale geletterdheid

Digitale geletterdheid wordt een vast onderdeel van het curriculum in het onderwijs. Dit vraagt van scholen dat zij een visie op leren met ICT en digitale geletterdheid moeten vormen. Hoe zorg je er als school voor dat je leerlingen digitaal geletterd worden?

iCoach Digitale Geletterdheid

Digitale geletterdheid, een verzamelbegrip voor competenties die kinderen, maar zeker ook volwassenen, nodig hebben om deel te kunnen nemen aan de digitale samenleving waarin wij nu leven. Naast rekenen, taal en de zaakvakken wordt het steeds belangrijker om kinderen te leren hoe zij kritisch om kunnen gaan met digitale bronnen, hoe we online met elkaar omgaan én hoe zij met een device kunnen werken.

Gamification in het onderwijs

Waarom kunnen leerlingen urenlang onafgebroken gamen en zijn ze bij andere activiteiten vaak na tien seconden al hun aandacht kwijt? Het antwoord is makkelijk: gamen is fun! Spelelementen stimuleren je om het beste uit jezelf te halen en dagen je uit om door te gaan totdat je missie is voltooid.

Basiscursus Digitale Geletterdheid

Digitale geletterdheid, een verzamelbegrip voor competenties die kinderen, maar zeker ook volwassenen, nodig hebben om deel te kunnen nemen aan de digitale samenleving waarin wij nu leven. Naast rekenen, taal en de zaakvakken wordt het steeds belangrijker om kinderen te leren hoe zij kritisch om kunnen gaan met digitale bronnen, hoe we online met elkaar omgaan én hoe zij met een device kunnen werken.

Aan de slag met mediawijsheid

Tijdens deze cursus gaan we vanuit het Mediawijsheid Competentiemodel aan de slag met jouw competenties én de competenties die leerlingen nodig hebben om mediawijzer te worden. Je maakt kennis met de begrippen digitale geletterdheid, mediawijsheid en media-empowerment. Wat betekent dit allemaal voor het onderwijs en voor je klas?

Expert Digitaal Leermateriaal

Wil je een diepgaand begrip van de Stercollecties en ontdekken hoe je ze effectief combineert met ander digitaal lesmateriaal? Dan is onze training de perfecte stap om jouw onderwijs naar een hoger niveau te tillen!

Ik zie, ik zie, ik zie wat jij niet ziet… (Verdieping)

Virtual reality wordt langzaamaan steeds echter. Het verschil tussen de echte en de virtuele wereld wordt kleiner en kleiner. Is het daarom tijd om de virtual reality aan de onderwijspraktijk toe te voegen? Op welke manier draagt VR bij aan beter onderwijs? En als we dan toch bezig zijn; hoe zit het met Augmented Reality? Vormt dat ook een zinvolle bijdrage aan uw onderwijs? In deze training duiken we in de wereld van toegevoegde en virtuele werkelijkheden. U ervaart het zelf en denkt na over toepassingen van deze technologie aan het onderwijs.

Gamification van onderwijs

Games maken gebruik van specifieke ‘game-mechanics’ om bij ons een hoge mate van autonomie, zingeving en meesterschap te creëren. Die ‘game-mechanics’ gelden universeel voor alle (goede) games, of het nou een bord-, kaart- of computerspel is. In deze presentatie of workshop ontdek je welke ‘game-mechanics’ er zijn en welk effect ze op onze motivatie en participatie hebben. Maar belangrijker nog, je leert hoe je ze in kunt zetten voor je eigen onderwijs, om ook daar leerlingen nog beter uit te dagen.

De 11

Dit is een interactieve en praktische training, waar je de volgende dag meteen mee uit de voeten kunt! ‘Toekomstgericht onderwijs’ houdt onder meer in dat je leerlingen digitale vaardigheden bijbrengt. Om zelfstandig en goed te kunnen functioneren In deze maatschappij van de toekomst, moeten kinderen voorbereid zijn op de nieuwe technologieën en moeten ze hier ook mee om kunnen gaan.