Uitdagende kleuters

In deze training bieden we je een theoretische achtergrond over opvallend gedrag en handelingssuggesties voor in de praktijk.

Uitdagende peuters

In deze training bieden we je een theoretische achtergrond over opvallend gedrag en handelingssuggesties voor in de praktijk.

Formatief evalueren in bètavakken

Ontdek hoe je formatief evalueren op een juiste en motiverende manier kan inzetten in je lessen. Tijdens de training formatief evalueren in bètavakken leer jij hoe je je leerlingen helpt hun leerdoelen te bereiken.

Teamtraining ruimtevaart en sterrenkunde in de klas

Van het lanceren van raketten, tot het naspelen van het zonnestelsel. Met het gratis lesmateriaal van ESERO NL breng je het heelal tot leven. Hoe? Dat leer je in deze gratis training Ruimtevaart en sterrenkunde in de klas.

Thematisch rekenen

Je leerlingen laten ervaren dat rekenen overal is aan de hand van beroepen? Leer het in deze training Thematisch rekenen.

Bewegend leren

Je wilt aan de slag met bewegend leren, en kunt daarvoor wel wat handvatten gebruiken. Sylvia, van Skills2Move, neemt je aan de hand mee van theorie naar praktijk. Bij deze uitgebreide e-learning ontvang je naast een werkboek en een e-book, ook het boek van Sylvia: Bewegend Leren; een praktische handleiding voor het basisonderwijs.

Training Gepersonaliseerd leren

De training ‘Gepersonaliseerd leren’ is bestemd voor docenten die de inzet van hun leerlingen willen vergroten. Tijdens de trainingsmiddagen en de individuele coachgesprekken deel je voorbeelden uit de praktijk en doe je praktische vaardigheden op. Je ontdekt hoe je je leerlingen meer zelfvertrouwen kan geven door ze op hun eigen wijze en tempo te laten werken. Het resultaat? Gemotiveerde leerlingen die betere leerresultaten behalen!

Design Captain

n de training Design Captain leren wij je in anderhalf uur een essentiële tool om mee vorm te geven. Na het volgen van deze training ben jij in staat om zelf al je lesmateriaal vorm te geven. Snel en makkelijk dankzij de gratis online Canva software. We laten het je zien en je gaat er mee oefenen in het online webinar.

De kunst van positief lesgeven

Volgens een onderzoek is een bittere docent schadelijker voor leerlingen dan een ondeskundige. Deze workshop gaat over je richten op positief lesgeven en dat aanstekelijk naar je leerlingen uitstralen. Daarmee kun je veel conflicten voorkomen. Je kunt niet voor iedereen de meest favoriete leraar zijn, maar dat voor een aantal bereiken zou al super zijn.

Creatief lesgeven

Is het mogelijk om de lesstof een stuk leuker en actiever te maken? Hoe verzin je zelf oefeningen en werkvormen op maat gesneden voor jouw klas en context? En hoe geef je jezelf de vrijheid om iets uit te proberen? Ik nodig je van harte uit om mee op avontuur te gaan!

STAS in de klas

en STAS in de Klas is een STimulerend Activerend Spel dat je makkelijk en snel in de klas kunt spelen. Docenten komen naar onze training STAS in de Klas om binnen korte tijd te leren hoe ze STASsen in de klas kunnen spelen. De training is vooral praktisch en niet theoretisch.

Online: Pedagogisch Con-Tact

Hoe verbonden voel jij je met jezelf en de ander? Kun je behoefte van gedrag onderscheiden en daar contact mee maken? Het online traject ‘Pedagogisch Contact: in contact met jezelf om in contact te komen met de ander’ biedt inzicht in de betekenis van het menselijk contact, uitzicht bij belemmeringen in dat contact en reikt mogelijkheden aan om het contact te verstevigen.

Online: Sturen op autonomie

Maak jij je eigen keuzes en stimuleer jij leerlingen dat ook te doen? Ben je OK met jezelf en de ander, ongeacht het gedrag dat ze laten zien? Het online traject ‘Sturen op autonomie: weten wat je doet om te doen wat je weet’ helpt je om je bewust te worden van hoe autonoom je zelf bent en hoe je kunt sturen op je eigen autonomie en die van anderen.

Procesgericht onderwijs

De kwaliteit van pedagogische relaties bepaalt hoe een leerling zich openbaart en tot hoever competenties zich kunnen ontplooien. Het is niet voor niets dat binnen Centrum Pedagogisch Contact (CPC) het contact tussen leraar en leerling gezien wordt als het fundament van onderwijs. het traject Procesgericht Onderwijs richt zich op de didactiek die binnen school hand in hand gaat met pedagogiek.