Timemanagement in de kinderopvang

Iedere organisatie streeft ernaar haar medewerkers werkplezier te schenken. In deze drukke samenleving, waarin velen de druk en spanning van werk ervaren, is het van belang om inzicht te verwerven in hoe pedagogisch medewerkers hun werk beleven: wat geeft ze energie? Wat vergt veel tijd? Wat zouden ze graag anders doen in hun werk? De coronapandemie heeft een aanzienlijke impact gehad op veel mensen en het is uitdagend om de balans in het werk te herstellen.

Opleiding tot trainer mentale gezondheid voor jongeren

Steeds meer jongeren kampen met mentale problemen en stress speelt daarin een belangrijke rol. Langdurige stress heeft gevolgen voor de hersenontwikkeling en voor de lichamelijke en mentale gezondheid van jongeren terwijl de prestatiedruk op school alleen maar toeneemt. Daarnaast spelen sociale media een grote rol in het leven van jongeren die hen weliswaar in contact brengt met anderen maar wat ook kan leiden tot telefoonverslaving en psychische klachten.

  • HPC
  • 24 jan. 2024
  • € 1395

Uitgetekend!

Alleen incompany mogelijk. Makkelijker to the point komen? Ga met het team al tekenend aan de slag! Leer in eenvoudige stappen hoe je met tekeningen instructies en processen duidelijk maakt en hoe je daarmee je lessen, teambijeenkomsten of gesprekken visueel aantrekkelijker maakt!

Know how mentor coachingstraject

Ga jij binnenkort starten met het mentorschap of ben je net gestart en heb je behoefte aan praktische tools, tips, een ervaren perspectief en professionele ondersteuning? Dan ben je bij praktijk Know How aan het juiste adres! De begeleiding vindt plaats d.m.v. een professioneel coachingstraject, gericht op het verbeteren van de werkzaamheden als mentor, eventueel in combinatie met de persoonlijke ontwikkeling als individu.

Know How schoolmanagement

Vaak worden (nieuwe) docenten, mentoren en zorgteamleden begeleid door collega’s. Toegepaste psychologiepraktijk Know How kan hier een nieuwe dimensie aan toevoegen d.m.v. een professioneel coachingstraject, waarbij structureel en doelgericht aan kwaliteiten en verbeterpunten wordt gewerkt. Onderscheidend is dat het traject zich niet alleen op het verbeteren van de werkzaamheden op school richt, maar juist ook op de persoonlijke ontwikkeling als individu. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het zelfvertrouwen of de balans tussen werk en privé. Tijdens het coachingstraject zal er daarom, naast werk gerelateerde doelen, ook aan een aantal persoonlijke doelen worden gewerkt. Op deze manier wordt de kern van de problematiek inzichtelijk gemaakt en kan er tegelijkertijd ook gewerkt worden aan een meer blijvende verandering van binnenuit.

Know How coachingstraject

Het cliché is zeker waar: werken in het onderwijs is elke dag anders! Het docentschap is zinvol, uitdagend en afwisselend, maar elk uur zo’n 25 tot 30 verschillende leerlingen in je lokaal vraagt nogal wat van een docent. Er gebeurt soms veel in een les en ook nog eens tegelijkertijd. Als docent moet je dus voortdurend snel en adequaat kunnen reageren op onverwachte situaties. Hoe reageer je op die situaties? Hoe houd je orde en bewaar je de rust in je lokaal? En hoe houd je rekening met kinderen die een stoornis hebben

Leren vanuit kracht

Kernreflectie is een communicatieve benadering die op zoek is naar de kracht van waaruit leren ontstaat. Door actief op zoek te gaan naar kernkwaliteiten (character strenghts) van zowel jezelf, leerlingen als collega’s ontstaat contact dat leidt tot leren dat van binnenuit komt. Dit leren vindt zowel plaats op het gebied van cognitieve, creatieve, emotionele en sociale gebieden. De benadering is mede gebaseerd op de uitgangspunten van de positieve psychologie.

Koersen vanuit wie je bent

Vanuit jarenlange ervaring in het onderwijs (primair, voortgezet, middelbaar en hoger) biedt OmZin supervisie aan leraren die zichzelf en hun vak willen actualiseren en ontwikkelen. Trajecten komen altijd in overleg tot stand, zijn doelgericht en gericht op vakmanschap en authenticiteit.

Doe’s lief

Je leert hoe je compassie op verschillende manieren (nog meer) een plek kunt geven in je (onderwijs)praktijk of thuis, zowel met de kinderen als ook voor jezelf.

Lezingen

Mijn lezingen brengen een zaal in beweging en bestaan altijd voor een deel uit actieve werkvormen. Ze zijn geschikt voor zowel kleine als grote groepen en kunnen op maat aangepast worden.

Incompany opleiding – persoonlijk, professioneel leiderschap, coaching en vaardigheden

Ben jij op zoek naar de opleiding die voor jou de verandering teweeg brengt waar jij al langere tijd naar op zoek bent? De opleiding persoonlijk, professioneel leiderschap, coaching en vaardigheden geeft antwoorden op jouw persoonlijke- team en organisatievraagstukken. Samen met jou, je leidinggevende en de organisatie waar je werkt onderzoeken we in co-creatie jouw behoefte en die van de zorgorganisatie waar je werkt.