Overwicht

Over hoe je uit strijd met leerlingen blijft en de touwtjes in handen houdt.

De hele klas geboeid houden

Maak jouw les de moeite van het opletten waard! Als docent heb je een flinke uitdaging, namelijk het boeien van leerlingen! Dat doe je met interessante lessen. Maar een les wordt pas echt interessant als jouw manier van vertellen dat is. 

Training Ja, Boeien!

Training Ja, Boeien! Over hoe je de aandacht van de hele klas vasthoudt. Vind jij het lastig om leerlingen te boeien? Wil je lessen soepeler laten verlopen zonder steeds te waarschuwen? Liever ontspannen lesgeven en met plezier de dag doorkomen?

Aan de slag als preventiemedewerker

Tijdens deze sessie ontvang je praktische tips over hoe je structureel de arbeidsomstandigheden op jouw school onder de aandacht kunt brengen. De training is uitermate geschikt voor de startende preventiemedewerker maar ook voor de preventiemedewerker met de nodige ervaring.

Omgaan met Stress & Werkdruk | Onderwijs

Heb je de laatste tijd steeds vaker het gevoel dat de werkdruk te hoog is? Ervaar je steeds vaker stress op je werk en heb je soms moeite het overzicht te bewaren? Heb je het gevoel dat het nu tijd is om hier iets aan te doen voordat het te laat is? Dan biedt de training omgaan met stress en werkdruk voor jou de oplossing.

Metacognitie (nadenken over je eigen manier van denken en leren)

In deze webinar gaan we in op het belang van metacognitie, uit zeer veel wetenschappelijk onderzoeken blijkt dat metacognitie meer invloed heeft op iemands denken en leren dan intelligentie. Het draait bij metacognitie om het kennen van je eigen kunnen en niet kunnen. Wat je kan deel je met een ander en op het terrein van het niet kunnen laat je je ondersteunen. In deze webinar geven we inhoud aan metacognitie, maar vooral ook wat belang is van kennis over metacognitie t.b.v. inclusie en inclusief onderwijs.

Edux event: Je lichaam als instrument

Wat is jouw invloed als professional op het gedrag van kinderen? De emoties van sommige kinderen lopen gedurende de dag op en ineens is er dan die driftbui. Of herken je de kinderen die zich terugtrekken, na een dag vol prikkels op school. Wat je ook probeert, je komt maar niet tot écht contact. Wat doe je als praten niet meer helpt? Welke invloed heb jij als professional op het gedrag van kinderen en wat doe je met jouw invloed? Dan ben je bij dit event voor pedagogisch professionals op de juiste plek.

Timemanagement

Iedereen kent het gevoel wel: te veel werk, een hoge werkdruk, zaken niet afkrijgen en te veel korte termijn-activiteiten. Dit kan zeer frustrerend zijn! Je wilt tijd hebben om aan structurele zaken te werken, die belangrijk zijn voor de lange termijn. Denk dan eens aan de incompany training Timemanagement.

Vitaliteit en veerkracht in de kinderopvang

Herken je dat gevoel dat iedereen iets van je wilt? Dat je 10 ballen in de lucht moet houden? Dat je zo druk bezig bent dat je jezelf wel eens vergeet? En merk je dat je je minder fit en vitaal voelt? Misschien vraag je je af wat je kunt doen (of laten) om jouw batterij elke keer weer goed op te laden. Dan is deze workshop wat voor jou! De workshop ViVe geeft je handreikingen om het echt anders te doen.

Overgang Werkt!

Tijdens deze workshop draait het om de belangrijkste vragen met betrekking tot de overgang: Wat is de overgang? Hoe begint en verloopt het? Wat zijn jouw klachten en hoe beïnvloedt dit je? Maar vooral: welke praktische tips gaan je helpen? Naast het theoretische gedeelte is er veel ruimte voor het stellen van vragen.

Werkdrukmiddelen: van werkstress naar werkplezier! PO / VO

In deze online training (2 uur) leer je alles over de collectieve werkdrukmiddelen in het primair onderwijs en het voorgezet onderwijs. Iedere PO & VO school heeft hiervoor hiertoe een budget gekregen en het is nu aan het team om deze middelen zo goed mogelijk in te zetten om de werkdruk van aan te pakken.

De Geit en zijn vriendjes

De Geit en zijn vriendjes leert mensen zichzelf en de mensen in de omgeving karakteriseren met dierenplaatjes. Met behulp van dieren maken zij hun emoties en de diepere laag daaronder immers beter verstaanbaar. Hierdoor valt de druk van ‘het gesprek’ weg en stellen zij zich eenvoudiger open!

Samen ontwikkelen (SON)

Ontwikkel je je graag samen, in een groep of in een leergemeenschap? Krijg je energie van contact met collega-professionals? Raak je geïnspireerd door kritische vragen en hou je van de dialoog en een goede discussie? Dan past Samen Ontwikkelen bij jou!

Individueel ontwikkelen

Op eigen houtje ga je met je eigen professionaliseringsthema’s aan de slag, te beginnen met de STERKscan. Hiermee breng je, onder begeleiding, je professionele identiteit in kaart. Met deze kennis formuleer je je eigen ontwikkelplan en de producten die je gaat opleveren, de theorie en de (wetenschappelijke) inzichten die je gaat gebruiken.

Teamcoaching

Teamcoaching richt zich op het inzichtelijk en bespreekbaar maken van teaminteractie en geeft handvatten om gewenste veranderingen met elkaar te realiseren.