Euroregionaal Congresburo


Het Euregionaal Congresburo (ECB) biedt sinds 2006 congressen, symposia en studiedagen aan voor hbo- en academisch opgeleide professionals in de jeugdzorg, jeugdgezondheidszorg, geestelijke gezondheidszorg, leerlingenzorg en de zorg voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking.

Wij zijn een CRKBO-geregistreerd scholingsinstituut, dat zich tot doel stelt om professionals mogelijkheden te bieden het maximale uit hun cliënten, patiënten en leerlingen, maar ook uit zichzelf te halen. Daarbij staan wij garant voor een hoogstaand en breed geaccrediteerd scholingsprogramma. Hierbij werken wij uitsluitend wordt samen met high profile sprekers, docenten, trainers en ervaringsdeskundigen, die vanuit verschillende hoedanigheden verbonden zijn aan Universiteiten, Lectoraten, Hogescholen en zorginstellingen verdeeld over Nederland en België.

Onze eigen medewerkers hebben ruime ervaring in de hulpverlening, welzijn, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, waardoor wij voortdurend de brug proberen te slaan tussen ‘weten’ en ‘kunnen’. Daarvoor volgen wij nauwgezet alle ontwikkelingen en scholingsvragen afkomstig uit de praktijk en spelen daar tijdig en adequaat op in.

Stel deze aanbieder een vraag

  • Euroregionaal Congresburo
  • Holdaal 13
  • 6228 GJ Maastricht

Het aanbod van deze aanbieder

LVB en trauma

Waarom zijn mensen met een LVB vaker slachtoffer van een traumatische gebeurtenis? Hoe draag je bij aan het verwerken van het geleden psychotrauma? Deze en andere vragen staan centraal op deze nieuwe editie van het jaarlijks congres over het werken met mensen met een LVB.

Hoogsensitiviteit

Wat verstaan we onder hoogsensitiviteit en hoogsensitieve personen? Wat maakt hen anders dan anderen en hoe houd je daar in de hulpverlening, het onderwijs of de behandeling rekening mee? Op deze en andere vragen geven de sprekers op dit congres een antwoord.