Leergang Collectief leren: van samen leren naar samen doen

In zeven bijeenkomsten leer jij alles over de collectief leren-methodiek: wat houdt dit in en hoe pas je die toe in je eigen organisatie? Je voert samen met je leerteam praktijkopdrachten uit. Daarbij kijk je kritisch naar anderen en naar jezelf, onder andere door te reflecteren en te discussiëren.

 • AVS
 • 12 sep. 2023
 • € 3.495
 • € 3.145

Leergang Verbindend leiderschap

Je leert samenhang aan te brengen tussen alle gefragmenteerde vernieuwingen. Welke innovaties passen bij je school en welke juist niet? Je ontdekt waar de focus op moet liggen. Door de drijfveren achter innovaties te weten te komen. Zo kun je de ‘right’ van de ‘wrong drivers’ scheiden.

 • AVS
 • 15 mrt. 2023
 • € 2695
 • € 2395

Basistraining Powershell Microsoft 365

Het doel van deze training is om je kennis te laten maken met Powershell zodat je weet hoe je het kunt laten samenwerken met Microsoft 365. Je leert de basale mogelijkheden voor beheer en rapportages kennen om zo vervolgens tijd te besparen in je werkzaamheden.

Endpoint Manager (voorheen Intune)

Het doel van deze training om is erachter te komen wat Endpoint Manager (voorheen Intune) te bieden heeft voor je onderwijsorganisatie en hoe je het als je beheerder inzet. Welke keuzes maak je hierin en wat mogen gebruikers bijvoorbeeld wel en niet op hun apparaat.

Microsoft Teams voor beheerders

Het doel van deze training is om ervaring op te doen met de beheersaspecten van Microsoft Teams. Hierdoor kun je vervolgens grootschalig gebruik van Teams ondersteunen, onderhouden en beheren.

Microsoft 365 beveiligen

Het doel van de training is dat je leert hoe je je Microsoft 365 omgeving zo veilig mogelijk inricht. Zo zorg je ervoor dat je interne data (bijvoorbeeld opgeslagen in SharePoint, Teams, Exchange en OneDrive) goed beveiligd is tegen ongewenste toegang of een datalek.

Montessoristudie Jonge kind & BSO

Ben je een pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of buitenschoolse opvang voor kinderen tot 12 jaar èn wil je kennis maken met pedagogische en didactische uitgangspunten van Maria Montessori? Kom dan naar onze Jonge kind & BSO studie. Je krijgt breed zicht op de ontwikkeling van kinderen, je gaat echt anders kijken naar kinderen

Montessoristudie Basisbekwaam

Werk je sinds kort op een montessorischool èn wil je weten waarom de dingen hier zo anders gaan? Kom dan naar onze studie basisbekwaam.

Schoolplan op één poster

De Leergang schoolplan op 1 pos­ter, van strategie naar praktijk is voor leidinggevenden die graag korte en concrete plannen willen opstellen. Die willen leren om plannen te ontwikkelen waarvoor draagvlak is in het team. Die focus willen aanbrengen in de veelheid aan doelen en gegevens, gegeven de waan van de dag. Leidinggevenden die geen plannen willen maken omdat het moet, maar plannen om echt uit te voeren.

Onderwijssafari flexibele leerroutes

Nieuwsgierig naar hoe andere scholen in het VO flexibilisering van onderwijs aanpakken? Neem dan deel aan de Onderwijssafari flexibele leerroutes.

Professionalisering voor ib’ers

Intern begeleiders hebben een belangrijke rol in het vormgeven van goed onderwijs op hun school. Deze vreemde tijd vraagt om nieuwe ideeën en oplossingen, maar biedt ook ruimte en behoefte om stil te staan bij de huidige praktijk.

Procesvaardigheden bij verandering

Tijdens de leergang ‘Procesvaardigheden bij verandering’ verdiepen deelnemers zich in de proceskant van hun werk vanuit hun eigen ontwikkelvragen over hun team, of vanuit een breder vraagstuk.

Kwaliteitszorg VO

Vier intensieve bijeenkomsten over kwaliteitszorg in het voortgezet onderwijs

 • B&T
 • 15 mrt. 2023
 • € 1970

De Ontdekking

Verbreding en verdieping van uw visie en handelen met betrekking tot persoonlijk leiderschap

 • B&T
 • 28 mrt. 2023
 • € 2950

Audits, reviews en visitaties in het onderwijs

Bent u (mede) verantwoordelijk voor de kwaliteitszorg in uw organisatie? Of bent u anderszins betrokken bij audits, visitaties of reviews gericht op kwaliteit? Dan is deze nieuwe leergang wellicht interessant voor u.

Kwaliteitszorg PO en (V)SO

Tijdens de leergang besteden we niet alleen aandacht aan de theorie, maar geven we ook ruim baan aan de praktijk. Er wordt geput uit zowel de ruime praktijkervaring van de cursusleiding als praktijkcases die de deelnemers zelf inbrengen.

 • B&T
 • 22 mrt. 2023
 • € 1615

Kwaliteitszorg (V)SO

In het voortgezet onderwijs is kwaliteitszorg op bestuurs- en/of schoolniveau steeds vaker belegd bij specifiek daarvoor aangestelde (beleids)medewerkers. Ook kan kwaliteitszorg een taak zijn die de schoolleider of een andere leidinggevende in zijn of haar portefeuille heeft. Soms zien we dat een docent wordt gevraagd het kwaliteitsbeleid onder zijn of haar hoede te nemen. Het maakt niet uit hoe het bij u is geregeld. Bent u (mede) verantwoordelijk voor de kwaliteitszorg in uw organisatie, dan bent u van harte welkom om deel te nemen aan deze leergang!

 • B&T
 • 15 mrt. 2023
 • € 1970.00