Mentorvaardigheden in het voortgezet onderwijs
Veel scholen in het voortgezet onderwijs geven aan leerlingbegeleiding erg belangrijk te vinden. Iedere klas krijgt een eigen mentor waar leerlingen altijd terecht kunnen. Maar wat is een goede mentor?
Oplossingsgerichte rapportvergadering of leerlingbespreking
Heeft u na afloop van leerlingbespreking en/ of rapportenvergadering het idee dat er veel is besproken maar dat er weinig concrete acties zijn afgesproken? Volg deze scholing!
Implementatie KIJK! (kov)
KIJK! is een praktisch en gebruiksvriendelijk hulpmiddel om de ontwikkeling van jonge kinderen te observeren en registreren. Ruim 30.500 leraren en pedagogisch medewerkers werken ermee. Met KIJK! kun je goed een doorgaande lijn creëren tussen kinderopvang en basisonderwijs.
Het jonge kind
In deze scholingsbijeenkomsten gaan we samen met de school kijken naar de voorwaarden voor de overgang van groep 2 naar groep 3.
Leiding geven aan een IKC (directeuren)
De leergang is er op gericht om een basis te leggen voor het leidinggeven in een IKC.
Training ‘De leerling van nu’
De cursus ‘De leerling van nu’ is bestemd voor docenten die inzicht willen krijgen in de huidige generatie leerlingen. Tijdens de trainingsmiddagen en de individuele coachgesprekken deel je voorbeelden uit de praktijk en doe je praktische vaardigheden op. Je leert hoe je je lessen goed aan kunt laten sluiten op de leerlingen. Met als opbrengst: beter aansluiten en meer begrip!
Examens in Magister expert
Deze training is bedoeld voor de applicatiebeheerder, de examensecretaris en leden van de administratie, die verantwoordelijk zijn voor de examenverwerking in Magister. De expertcursus is specifiek voor medewerkers die de basisfunctionaliteit van de Examenmodule al beheersen.
Magister voor teamleiders en afdelingsleiders
Je bent een team- en/of afdelingsleider of iemand met een soortgelijke functie. Regelmatig heb je de behoefte om zelf even de status van je afdeling te bekijken. Met deze cursus ben je weer in control.
OSO in Magister
Tijdens deze cursus wordt stap voor stap getoond hoe de OSO koppeling in Magister operationeel gemaakt kan worden, hoe en welke OSO gegevens uitgewisseld worden, waar de gegevens terug te vinden zijn in Magister en welke randvoorwaarden belangrijk zijn.
Examens in Magister basis
Na deze cursus bent u in staat de volledige examenverwerking in Magister uit te voeren.
Magister Aan- en afwezigheid
Na deze cursus hebt u een goed beeld van de diverse mogelijkheden om aan- en afwezigheid te registreren met de verschillende producten uit de Magistersuite en bent u in staat deze in te zetten binnen uw school.
Magister Basisfunctionaliteit
Na deze training heeft u een goed beeld van de diverse mogelijkheden die Magister in de basis kent. Dit maakt het werken in Magister gemakkelijker en effectiever.
DUO VO koppeling bekostiging inclusief examenresultaten
Aan het eind dit dagdeel bent u bekend met de DUO uitwisseling vanuit Magister en kunt u adequaat actie ondernemen.
DUO VO koppeling bekostiging
Aan het eind dit dagdeel bent u bekend met de DUO uitwisseling vanuit Magister, het vergelijken van de OBO en RO en kunt u adequaat actie ondernemen.
EXOVA knoppen training
Dit is een online training waar alle functies van EXOVA stap voor stap wordt uitgelegd. Alle knoppen en functies worden uitgelicht. Deze training is speciaal ontwikkeld voor leerkrachten die gebruik maken van ons programma.
Toetsvisie en toetsbeleid
De overstap naar een nieuw leerlingvolgsysteem is een logisch moment om weer eens naar de toetsvisie en het toetsbeleid te kijken. Sluit wat je toetst en de manier waarop je toetst nog voldoende aan bij de onderwijsvisie? In deze training is ruimte om hier onder begeleiding van een trainer van Cito nog eens goed naar te kijken.
-
Cito
- € 1495
Coaching: werken met intake-instrument EOA
Na afloop van dit traject weet je welke aspecten en onderdelen eventueel anders aangepakt moeten worden om het instrument EOA valide en betrouwbaar in te zetten en hoe je de verkregen resultaten om kan zetten naar een advies voor een passend Individueel Leertraject van jouw leerlingen.
Werken met de loopbaanmat
De loopbaanmat is een handig instrument dat mentoren en begeleiders kunnen gebruiken om met hun leerlingen of studenten het gesprek aan te gaan over hun loopbaan. Het loopbaangesprek wordt zo fysiek tastbaar. Op de loopbaanmat staat een afbeelding van het loopbaanstuur. Dit stuur bevat vragen waarmee leerling en mentor aan de slag gaan in de loopbaanreflectiegesprekken.
-
Qompas
- € 950
Post Bachelor Intern Begeleider (IB)
In deze zeer praktijkgerichte Post Bachelor Intern Begeleider (IB) ontwikkel je actuele kennis en vaardigheden waarmee je je functie als intern begeleider optimaal kunt uitoefenen.
Kanjertraining B / C licentie
Verleng je licentie! Deze opfriscursus is voor leraren die 2 jaar geleden hun A of B licentie hebben behaald.