Dit is waarschijnlijk de belangrijkste reden dat je leraar bent: verbinding met je leerlingen. Wat heb jij als leraar nodig om sterk(er) voor de klas te staan, juist om er te kunnen zijn voor leerlingen en die leraar te zijn die het verschil maakt? Het verschil maken hoeft niet groots te zijn, het zijn juist vaak de kleine dingen die er toe doen. Zoals de (extra) aandacht bij het verlies van een familielid of de docent op de middelbare school die de leerling een paar tips geeft waarna het huiswerk maken beter lukt. Dat je leerlingen ziet, zorgt voor de verbinding. Die verbinding is de basis om uiteindelijk tot leren te komen en te ontwikkelen. 

Meer leren over het omgaan met je leerlingen in de klas? Bekijk dan de verschillende onderwerpen van dit thema! 

‘Giechelen mag. Seks ís ook leuk!’

Ingewikkeld, lesgeven over relaties en seksualiteit? Helemaal niet, vinden ze op basisschool Aeresteijn. Door het thema het hele schooljaar aandacht te geven, verdwijnt het taboe en ontstaat er een veilige sfeer in de klas. ‘Het zijn zelfs mijn favoriete lessen!’

Wil jij jouw leerlingen in staat brengen om de regie over hun studie terug te nemen door ze kennis en vaardigheden aan te leren om het eigen denken, handelen en leren te organiseren, te sturen en te controleren? Dan is de cursus executieve functies van September Onderwijs iets voor jou!

Werkgeluk

Ben jij gelukkig op jouw school?

Geldzaken

Geld voor mijn scholing, hoe regel ik dat?