Met reflecteren blik je terug op je gedrag en gedachten en probeer je hierbij tot nieuwe inzichten te komen. Je leert van je eigen ervaringen. Reflecteren wordt daarom gezien als de motor van ontwikkeling. Als professional in het onderwijs is het belangrijk om deze vaardigheid te bezitten, want als je kan reflecteren in je omgang met collega’s, leerlingen en ouders kan je groeien als professional. Dit heeft een positieve invloed op de kwaliteit van jouw onderwijs!

Er zijn een aantal tools die je kan gebruiken bij het reflecteren. Denk eens aan een reflectiemodel zoals dat van Korthagen, het houden van intervisiebijeenkomsten of simpelweg gewoon even sparren met je collega in de pauzeruimte. 
 
Wil je meer weten over zelfreflectie voor professionals? Bekijk dan ons aanbod!

Hoe blijf je vitaal en veerkrachtig?

Hoe behoud je als leraar je vitaliteit en veerkracht in een veeleisende omgeving? Ontdek praktische tips die je helpen vol energie en passie voor de klas te staan. Van zelfzorg tot sociaal vangnet, wij geven je de tools voor meer werkplezier en welzijn.

Een 3-daags leiderschapsevenement dat in het teken staat van de verbinding maken met jezelf en de natuur. Eén of twee dagen deelnemen is ook mogelijk.

Zo zorg je voor een leercultuur in je school en houd je je leraren bekwaam

Het digitale tijdperk brengt veel veranderingen met zich mee voor het werk en het leven van leraren. Om bij te blijven met de nieuwste technologieën en de eisen van de markt, is het belangrijk om te blijven leren en ontwikkelen. Maar hoe zorg je er als werkgever voor dat je team gemotiveerd en bekwaam blijft?