Critical Mass


Critical Mass ontwikkelt interactieve tentoonstellingen, multimediale installaties, films en games die ogen openen en mensen laten reflecteren op hun eigen houding en gedrag. Zo krijgen we gesprekken op gang en activeren we mensen om zich in te zetten voor een inclusieve samenleving.

Wij bieden meerdere trainingen aan voor docenten, waarin docenten werken aan het structureel bespreekbaar maken van gevoelige maatschappelijke onderwerpen, verschillende manieren ingrijpen en het creëren van een klassenklimaat waarin elke leerling zich veilig voelt.

Stel deze aanbieder een vraag

  • Critical Mass
  • Lange Jufferstraat 52
  • 3512 EE Utrecht

Het aanbod van deze aanbieder

Omgaan met wij-zij-denken in de klas

Ervaar hoe je gevoelige maatschappelijke onderwerpen structureel bespreekbaar maakt in de klas. Weet wat je moet doen als er sprake is van wij-zij-denken of polarisatie en creëer een klassenklimaat waarin elke leerling zich veilig voelt.

Ingrijpen, ja of nee?

Onze workshop gaat over ingrijpen: wanneer gaat jou iets te ver? Hoe grijp je in? En hoe verhoudt jouw grens zich tot de grens van jouw leerlingen en collega’s? We onderzoeken manieren waarop je kan ingrijpen en tegelijkertijd in verbinding blijft, ook in een moeilijke situatie.

Trainingen op maat

Wij bieden meerdere trainingen aan voor docenten, waarin docenten werken aan het structureel bespreekbaar maken van gevoelige maatschappelijke onderwerpen, verschillende manieren ingrijpen en het creëren van een klassenklimaat waarin elke leerling zich veilig voelt. Je kan een training op maat hierover aanvragen.