Binnen dit thema gaat het niet alleen over jouw persoonlijke ontwikkeling maar ook over de ontwikkeling van de kinderen waar jij mee werkt. Van motorische ontwikkeling tot cognitieve ontwikkeling, van het jonge kind tot de puberteit: voor iedereen die met kinderen en jongeren werkt, is het zinvol om meer inzicht te krijgen in de manier waarop zij zich ontwikkelen. Bekijk de verschillende onderwerpen die gerelateerd zijn aan dit thema.

Lees ook het artikel Ontwikkeling: van het jonge kind naar het puberbrein

 

Vragen blijven stellen is de sleutel tot een leven lang leren.

Nieuwsgierig zijn maak het leren leuker, makkelijker en interessanter. In het onderwijs wordt nieuwsgierig zijn steeds vaker beschouwd als één van de belangrijkste vaardigheden. Ook in jouw klas leren leerlingen beter wanneer ze oprecht benieuwd zijn naar wat jij ze kunt vertellen. Nieuwsgierige leerlingen zijn gemotiveerd, stellen veel vragen, zijn leergierig en betrokken in de klas. […]

“Professionalisering begint met mensen binden aan je organisatie”

Op het Farel College hebben ze sinds anderhalf jaar personeelscoach Matthijs Boer. Matthijs ondersteunt medewerkers in hun ontwikkeling en welzijn. Of het nu gaat om een docent die met meer power voor de klas wil staan of een onderwijsprofessional die zich verder wil ontwikkelen binnen de school.

Daagt je uit om werk te maken van Passie, Energie en Prestatie in je baan