Training Ontwikkelingsvoorsprong bij de kleuter

In twee bijeenkomsten krijg je handvatten om kleuters met een mogelijke ontwikkelingsvoorsprong te signaleren en het aanbod voor deze doelgroep te verrijken. Je leert beter in te spelen op de onderwijs- en ondersteuningsbehoeften van deze leerlingen en gaat ook begrijpen wat de snel denkende kleuter nodig heeft en hoe jij je onderwijsaanbod hierop kunt aanpassen. Tot slot ga je zelf aan de slag met het ontwerpen van goed verrijkingsaanbod en een rijke leeromgeving. Kortom, je leert op een passende manier je onderwijs verdiepen en verrijken.

Bewegend leren met het jonge kind!

In deze training gaan we in op het belang van bewegen en specifieke motorische vaardigheden in relatie tot de brede ontwikkeling van jonge kinderen.

Kennismaking met ondersteunende gebaren

Deze workshop is een kennismaking met het gebruiken van ondersteunende gebaren in de communicatie met het kind.

Werken met baby’s

Wil jij werken op een baby- of dreumes groep? Of ben je al een leidster van een baby- of dreumesgroep? En vraag je je ook weleens af hoe je in een groep elke baby voldoende aandacht kan geven? En wat baby’s eigenlijk nodig hebben om zich prettig te voelen op het kinderdagverblijf? Hoe kun je de omgeving zo inrichten dat baby’s gestimuleerd worden de wereld om zich heen te ontdekken?

Inspiratiedag Het autonome kind

Hoe zorg je voor de juiste balans tussen autonomie én het zorgen voor geborgenheid, ondersteuning en hulp. Volg deze inspiratiedag en neem nieuwe kennis en handvatten mee naar de groep.

Leertraject: krachtige ontwikkelomgeving voor het Jonge Kind

In een serie van tien online modules word je in twee jaar tijd meegenomen in het ontwerpen van thema's met activiteiten die de ontwikkeling van jonge kinderen stimuleren.

Knap Lastig !? Voor KDV medewerkers

Deze training heeft als doel om alle kinderen op de KDV een fijne omgeving te bieden. Ook als deze kinderen gedrag laten zien dat als “knap lastig” kan worden ervaren.

Basistraining: Het jonge kind (0-6 jaar)

Als professional werkend met het jonge kind en hun ouders/opvoeders kun je een belangrijke rol spelen voor ouders en jonge kinderen, zowel op het gebied van preventie als van vroeg signalering en begeleiding wanneer er sprake is van een zorgelijke ontwikkeling.

E-learning: De 4 Pedagogische Basisdoelen

Kom te weten wat de 4 pedagogische basisdoelen precies zijn en hoe jij ze simpel en snel kunt toepassen tijdens het werken in de kinderopvang.

E-learning: Veilige Gehechtheid

Na het volgen van deze e-learning: Weet jij wat veilige en onveilige gehechtheid is, hoe het ontstaat en welke vormen er zijn. Ken je de bouwstenen voor gehechtheid die ieder kind met zijn verzorgers samen moet leggen.

E-learning: Interactie met Peuters

Deze cursus bespreekt de zes interactievaardigheden die iedere pedagogisch professional nodig heeft om goede opvang te bieden aan peuters. Na het volgen van deze cursus ben jij in staat om nog betere opvang te bieden en ben je bovendien goed voorbereid op een GGD-inspectie.

Sensorische informatieverwerking en huilbaby’s

Ontdek de neurologische mysteries achter overmatig huilende baby’s en leer vanuit sensorische informatieverwerking hoe je zowel het kind als de ouders het beste kunt ondersteunen – de sleutel tot het begrijpen en verbeteren van het welzijn van de kleinsten.

Basis ontwikkelingsgericht werken in de Voor- en Vroegschoolse educatie

In Nederland is er veel vraag naar pedagogisch medewerkers die gespecialiseerd zijn in vve. Om te mogen werken op een vve-groep moet je als pedagogisch medewerker aanvullende scholing hebben gevolgd. Deze e-learning voldoet aan de gestelde eisen. Dat betekent dat je na deze cursus voldoende bagage hebt om op een vve-groep te mogen werken, mits je daarnaast 5 uur coaching on the job hebt gehad.

SDGAcademyX: The Best Start in Life: Early Childhood Development for Sustainable Development

Children are our future – so how do we give them the best beginning for a happy and healthy life?

E-learning VE in de kinderopvang

In deze e-learning leer je de basis van het werken in de VE. Je ontdekt meer over peuters: wie zijn ze eigenlijk? Welke ontwikkeling maken ze door? En hoe leren ze het beste? Je leert vervolgens hoe je jouw aanbod hierop aansluit met activiteiten, spel(materiaal) en de inrichting van de ruimte. Daar profiteren alle peuters van!

NT2-kinderen begeleiden in de peutergroep

In deze e-learning leer je wat meertaligheid is, hoe de ontwikkeling van een meertalig kind verloopt en wat jij als pedagogisch medewerker kan doen om deze ontwikkeling te begeleiden. We wisselen theorie met voorbeelden af en je gaat zelf aan de slag met casussen. Na deze e-learning ben je in staat om de meertalige taalontwikkeling van een kind in beeld te brengen en te bepalen wat jij kan doen om de ontwikkeling van het Nederlands verder te stimuleren. 

Baby- en kindergebaren in de kinderopvang

Voor spreken is fijne motoriek nodig, maar voor gebarentaal kan een kind zijn of haar grove motoriek gebruiken Een baby begint gemiddeld pas rond de 18 maanden met praten. Maar kan al veel eerder een gebaar maken. Daardoor is het voor het jonge kind mogelijk met jou te communiceren, nog voor ze gaan praten.

Seksuele opvoeding in de kinderopvang

De seksuele ontwikkeling van een kind begint al bij de geboorte. Het gaat niet alleen over seksualiteit, maar ook over liefde, vriendschap en het lichaam. Zowel kinderen als hun ouders kunnen vragen hebben over relaties, seksualiteit of seksueel getint gedrag. Wil jij hen begeleiden en bijdragen aan een gezonde seksuele opvoeding? Volg dan deze online cursus.

Master Jonge Kind (deeltijd)

Welkom bij de Master Jonge Kind! Waar passie voor het werken met jonge kinderen (0-8 jaar) samenkomt met diepgaande kennis van hun ontwikkeling én van manieren om die effectief te ondersteunen en bevorderen. 

Voor ieder wat wils!

Dit is een interactieve workshop, waarbij de theorie, tips van de trainer en ideeën vanuit de groep elkaar afwisselen en aanvullen. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van afwisselende en activerende werkvormen die er op gericht zijn de ideeën vanuit de workshop op effectieve wijze te integreren in je denken en handelen.