3D printen inclusief 3d Printer

3D Printers worden steeds eenvoudiger en beter toepasbaar binnen scholen en het bedrijfsleven. Je kunt de fantasie niet meer alleen prikkelen maar nu ook tastbaar maken.

AI Specialist Onderwijs en Jeugdeducatie

Neem deel aan onze unieke opleiding AI Specialist Onderwijs en Jeugdeducatie. Ontworpen voor zowel de ervaren MediaCoach als nieuwkomers in het veld, biedt deze opleiding noodzakelijke kennis en praktische vaardigheden om AI succesvol te integreren in het onderwijslandschap. In de hedendaagse digitale wereld, waarin kunstmatige intelligentie (AI) een steeds prominentere rol speelt, is het essentieel dat professionals in het onderwijsveld hun kennis en vaardigheden uitbreiden op het gebied van AI. Deze opleiding is speciaal ontworpen om u te voorzien van de theoretische kennis en praktische vaardigheden die nodig zijn om AI effectief te integreren en te gebruiken binnen het vakgebied onderwijs.

AI in het onderwijs

Bètaparters en AlfaGammapartners organiseren wederom een conferentie over AI in het onderwijs en ChatGPT in het bijzonder. Dit keer op het Regius College in Schagen. Het doel is te leren hoe AI werkt en gebruikt kan worden in de les, waarbij er veel ruimte is voor onderlinge uitwisseling van best practices. Wil je geïnspireerd raken door deze technieken of juist praktische kennis opdoen over hoe je AI kunt integreren in jouw lessen? Meld je dan alvast aan voor deze conferentie!

Rondetafelgesprek informatica

Als informatica docent werk je (vaak) alleen op een school. Het rondetafelgesprek informatica biedt jou als informatica docent de  mogelijkheid om met andere vakgenoten van gedachten te wisselen. Leuk om eens vrij van gedachten te wisselen over onderwerpen zoals toetsing, vakvernieuwing, projecten, excursies, samenwerkingen, digitale geletterdheid of andere zaken die jou als informatica docent relevant kan zijn. Er is bewust geen formele agenda. Het is kleinschalig en open opgezet. Er zijn maximaal 5 docenten aanwezig per online sessie.

Toekomst van generatieve AI in het onderwijs

Kennisnet organiseert vier regioworkshops over de toekomst van generatieve AI in het onderwijs. Een van de locaties is Zwolle. Tijdens een leerzame en inspirerende workshopdag word je ondergedompeld in het onderwerp. Deze dag geeft je een scherpe kijk op deze vorm van kunstmatige intelligentie en biedt je een unieke kans om mee te praten over de toekomst van generatieve AI in onze sector.

Omgaan met (digitale) media op de BSO

Tijdens deze bijeenkomst verdiep jij je in de wereld van de (digitale) media. Waarom heeft het zoveel aantrekkingskracht op kinderen? En hoe begeleid je dit op een positieve manier? Hoe neem je het op in je activiteitenaanbod? En maak je hierop beleid als BSO? Je staat stil bij de risico’s maar met name bij de kansen en mogelijkheden van media!

DIGIT Academy

De DIGIT Academy is voor alle onderwijsprofessionals uit het basis- en het voortgezet onderwijs met interesse in Digitale Geletterdheid en digitale vaardigheden in brede zin. Deze inspirerende dag op 11 april 2024 bestaat altijd uit 3 elementen: interactieve workshops, kennisdeling en nascholing door interessante sprekers & experts. We sluiten de dag altijd af met ontspanning en humor in de vorm van een giller van een eindshow.

Privacy Professional Onderwijs I

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor PO en VO en geeft u alle tools in handen om invulling te geven aan uw positie als Functionaris voor de Gegevensbescherming of Privacy Officer binnen een onderwijsomgeving. Daarnaast krijgt u de gelegenheid een netwerk op te bouwen met andere professionals op het gebied van informatiebeveiliging en privacy in het onderwijs.

Privacy Professional Onderwijs II

In het onderwijs ligt de focus op lesgeven. Regelmatig horen we dat de AVG de nodige druk geeft of voelt als een bureaucratische verplichting. Tegelijkertijd is aandacht voor zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens – bijvoorbeeld door passend onderwijs, online lesgeven en het werken met digitale leermiddelen – belangrijker dan ooit. Maar hoe pak je dat aan en verander je de mindset bij je collega’s op een effectieve manier? Wat doe je eraan om datalekken te voorkomen? Hoe maak je goede afspraken met leveranciers? En hoe krijg en houd je grip en focus op het waarom? Dit zijn de thema’s van de opleiding Privacy Professional Onderwijs.

(e-)Learning Design voor learning professionals

Met een doordachte blend van werkvormen en technologie maak jij krachtige manieren van leren mogelijk. Met deze opleiding leer je hoe jij als (e-)learning vakgenoot het verschil kunt maken. Je krijgt van (e-)learning experts bruikbare modellen en aanpakken, veel praktijkvoorbeelden en persoonlijke feedback aangereikt. Je gaat actief aan de slag met praktische ontwerpopdrachten, past het geleerde direct toe en leert van en mét elkaar.

Digitale Technologie voor Leren en Ontwikkelen

Digitale technologie is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Online toetsen oefenen, het volgen van een opleiding via je laptop, of misschien wel gedeeltelijk klassikaal en gedeeltelijk online. Het is allemaal mogelijk vandaag de dag. Technologie is inmiddels zo slim dat het lesmateriaal kan aanpassen aan de kennis en vaardigheden die een student al bezit. Hierdoor sluit het leermateriaal naadloos aan op het niveau en de behoefte van de leerling. Dit wordt adaptief leren genoemd. Wil jij weten hoe je leertechnologieën succesvol inzet en de kwaliteit van het onderwijs behoudt? Wil jij inspelen op de behoeften van de markt? Volg dan de Masterclass Digitale Technologie voor Leren en Ontwikkelen.

Docentenworkshop

Verrijk het docententeam met kennis en visie op het gebied van digitale geletterdheid tijdens onze interactieve workshop.

Starten met een goede back-upstrategie

Wist jij dat Microsoft en Google diverse manieren hebben om gegevens te herstellen, maar dat deze leveranciers géén echte back-up regelen? Daarom is het belangrijk om te onderzoeken of een externe back-up voor jullie onderwijsinstelling noodzakelijk is. Want helaas zijn ook scholen steeds vaker slachtoffer van hacks, of gaan er op een andere manier bestanden en persoonlijke gegevens verloren. Tijdens het webinar op 21 maart hoor je van expert Maurits Knoppert alle ins en outs over back-up!

Intune

Tijdens onze Intune basistraining voor het onderwijs leer je hoe je alle apparaten binnen het schoolnetwerk veilig beheert. Met Intune beheer je apparaten via de cloud. Hierdoor hoef je deze niet meer handmatig te installeren via een image of USB-stick. Dit bespaart je flink wat tijd. Na deze training weet je hoe je met het programma de regie kunt behouden én hoe je stappen maakt in de beveiliging van je omgeving.

Microsoft 365 beheren – starttraining

Tijdens deze starttraining leer je de basisprincipes kennen die nodig zijn bij het beheer van Microsoft 365 in het onderwijs. Met een goede basisinrichting van je Microsoft 365 omgeving zorg je ervoor dat medewerkers en leerlingen goed kunnen werken in een veilige online omgeving.

Training Digitale Geletterdheid

Digitale geletterdheid omvat alle vaardigheden die je nodig hebt om je in de digitale samenleving staande te houden en beter voorbereid te zijn op de toekomst. Van informatievaardigheden tot je veilig kunnen bewegen op internet, van computational thinking en programmeren tot mediawijsheid en ict-basisvaardigheden. 

Digitale Geletterdheid … hoe dan?!

In deze training kijken we naar wat moet, mag en kan. Je leert hoe je de inhoud uit de kaders moet lezen en vertalen naar je eigen lespraktijk. We onderzoeken twee manieren om digitale geletterdheid te implementeren: geïsoleerd als leerlijn en geïntegreerd. Je gaat naar huis met de juiste kennis om het startpunt te bepalen van je school voor de implementatie van digitale geletterdheid.

ICT-vaardigheden scan

Er wordt tegenwoordig veel verwacht van de digitale vaardigheden van medewerkers op school. Steeds meer werkzaamheden gebeuren online: van het bijhouden van de administratie tot het verzorgen van het onderwijs. Er zijn medewerkers die hier geen problemen mee ervaren, toch zien we vaak genoeg dat medewerkers de snelle veranderingen niet bij kunnen benen. Het helpt als je als school inzicht hebt in de vaardigheden van de medewerkers.