Wil jij weten hoe je in de klas het verschil kunt maken met digitale leermiddelen?
Deze module biedt een uitgebreide reis door de wereld van AI in het onderwijs. Je ontdekt niet alleen hoe AI werkt, maar ook hoe je het effectief inzet om lesmateriaal te genereren, leerlingen te ondersteunen en jouw onderwijspraktijk te verrijken.
In dit webinar "Ontdekken met AI" vaar je mee op een ontdekkingsreis naar de essentie van kunstmatige intelligentie (AI). Je leert hoe AI werkt.
Tijdens de masterclass gaan we in op de verschillende facetten van digitale geletterdheid waarbij de rol van visievorming centraal staat. We laten zien hoe het visiespel hierbij kan ondersteunen en we doen samen ervaring op met verschillende werkvormen
Leer in twee dagen de essentie van werken met Learnbeat.
Deze opleiding biedt je alle kennis en tools die nodig zijn om de kerndoelen voor digitale geletterdheid doelgericht in jouw onderwijspraktijk te integreren.
Tijdens deze dag geven onze trainers, leerkrachten, ICT'ers van collega-scholen en leveranciers inspirerende sessies over het effectief inzetten van ICT in het onderwijs.
Hans Schnitzler is onze gast op de laatste NIVOZ-onderwijsavond van het schooljaar, op woensdag 4 juni in het Rottedamse Dokhuis. Hij houdt zich bezig met het uitwerken van zijn filosofische inzichten rondom thema's als de invloed van digitalisering op de alledaagse leefwereld, ethiek, onderwijs en burgerschapsvorming.
Op deze avond - op donderdag 22 mei in het Rotterdamse Dokhuis - gaan we met elkaar in gesprek over ons pedagogisch verhouden tot de digitale ontwikkelingen.
Samen duiken we in de mogelijkheden, uitdagingen en de kunst van verantwoordelijk AI-gebruik, en ontdekken we hoe we als onderwijsgemeenschap deze krachtige tool kunnen omarmen met wijsheid en inzicht.
De vraag is niet óf Artificial Intelligence (AI) het werk in het onderwijs verandert, maar hoe snel. In het CNV LeiderschapsLab bieden we schoolleiders een toekomstgerichte training: de CNV AI Academy.
Tijdens de masterclass gaan we in op de verschillende facetten van digitale geletterdheid waarbij de rol van visievorming centraal staat.
Neem deel aan onze unieke opleiding AI Specialist Onderwijs en Jeugdeducatie. Ontworpen voor zowel de ervaren MediaCoach als nieuwkomers in het veld, biedt deze opleiding noodzakelijke kennis en praktische vaardigheden om AI succesvol te integreren in het onderwijslandschap. In de hedendaagse digitale wereld, waarin kunstmatige intelligentie (AI) een steeds prominentere rol speelt, is het essentieel dat professionals in het onderwijsveld hun kennis en vaardigheden uitbreiden op het gebied van AI. Deze opleiding is speciaal ontworpen om u te voorzien van de theoretische kennis en praktische vaardigheden die nodig zijn om AI effectief te integreren en te gebruiken binnen het vakgebied onderwijs.
Tijdens deze bijeenkomst verdiep jij je in de wereld van de (digitale) media. Waarom heeft het zoveel aantrekkingskracht op kinderen? En hoe begeleid je dit op een positieve manier? Hoe neem je het op in je activiteitenaanbod? En maak je hierop beleid als BSO? Je staat stil bij de risico’s maar met name bij de kansen en mogelijkheden van media!
Digitale technologie is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Online toetsen oefenen, het volgen van een opleiding via je laptop, of misschien wel gedeeltelijk klassikaal en gedeeltelijk online. Het is allemaal mogelijk vandaag de dag. Technologie is inmiddels zo slim dat het lesmateriaal kan aanpassen aan de kennis en vaardigheden die een student al bezit. Hierdoor sluit het leermateriaal naadloos aan op het niveau en de behoefte van de leerling. Dit wordt adaptief leren genoemd. Wil jij weten hoe je leertechnologieën succesvol inzet en de kwaliteit van het onderwijs behoudt? Wil jij inspelen op de behoeften van de markt? Volg dan de Masterclass Digitale Technologie voor Leren en Ontwikkelen.
Verrijk het docententeam met kennis en visie op het gebied van digitale geletterdheid tijdens onze interactieve workshop.
Digitale geletterdheid omvat alle vaardigheden die je nodig hebt om je in de digitale samenleving staande te houden en beter voorbereid te zijn op de toekomst. Van informatievaardigheden tot je veilig kunnen bewegen op internet, van computational thinking en programmeren tot mediawijsheid en ict-basisvaardigheden.
Er wordt tegenwoordig veel verwacht van de digitale vaardigheden van medewerkers op school. Steeds meer werkzaamheden gebeuren online: van het bijhouden van de administratie tot het verzorgen van het onderwijs. Er zijn medewerkers die hier geen problemen mee ervaren, toch zien we vaak genoeg dat medewerkers de snelle veranderingen niet bij kunnen benen. Het helpt als je als school inzicht hebt in de vaardigheden van de medewerkers.
Virtual reality wordt langzaamaan steeds echter. Het verschil tussen de echte en de virtuele wereld wordt kleiner en kleiner. Is het daarom tijd om de virtual reality aan de onderwijspraktijk toe te voegen? Op welke manier draagt VR bij aan beter onderwijs? En als we dan toch bezig zijn; hoe zit het met Augmented Reality? Vormt dat ook een zinvolle bijdrage aan uw onderwijs? In deze training duiken we in de wereld van toegevoegde en virtuele werkelijkheden. U ervaart het zelf en denkt na over toepassingen van deze technologie aan het onderwijs.
Games maken gebruik van specifieke ‘game-mechanics’ om bij ons een hoge mate van autonomie, zingeving en meesterschap te creëren. Die ‘game-mechanics’ gelden universeel voor alle (goede) games, of het nou een bord-, kaart- of computerspel is. In deze presentatie of workshop ontdek je welke ‘game-mechanics’ er zijn en welk effect ze op onze motivatie en participatie hebben. Maar belangrijker nog, je leert hoe je ze in kunt zetten voor je eigen onderwijs, om ook daar leerlingen nog beter uit te dagen.