RTTI is een middel om de vier cognitieve niveaus van leren in kaart te brengen. Deze vier cognitieve niveaus zijn: reproductie, toepassing 1, toepassing 2 en inzicht. Reproductie gaat om vragen over uit het hoofd geleerde lesstof. Toepassing 1 gaat om vragen over toepassen van leerstof in bekende situaties, toepassing 2 over toepassen in nieuwe situaties. Inzicht gaat om vragen waarbij de leerling zelf een methode moet bedenken om tot een antwoord te komen.  

Door de scores van RTTI te analyseren, kunnen lessen worden aangepast op de behoeftes van leerlingen. Ook kan RTTI gebruikt worden om met leerlingen in gesprek te gaan over hun leerbehoeften en zo krijgen leerlingen meer inzicht in het eigen leerproces.  

Meer weten over RTTI en hoe je het toepassen in jouw lessen? Bekijk dan ons aanbod! 

Duurzame inzetbaarheid: het fundament voor een sterke onderwijspraktijk

Je hoort het waarschijnlijk steeds vaker. De essentie van duurzame inzetbaarheid in het onderwijs. Misschien denk je wel: Waarom zou ik als leidinggevende, geconfronteerd met het lerarentekort, tijdgebrek en beperkte middelen, prioriteit geven aan duurzame inzetbaarheid? Is dit niet wéér een modewoord in een zee van onderwijstrends? In dit artikel leggen we uit waarom duurzame inzetbaarheid juist cruciaal is voor het behoud van vitaal en gelukkig personeel! Lees hier verder.

‘Elke school verdient een rekenexpert’

Hoe zorg je dat elk kind goed leert rekenen? Hoe ga je om met rekenproblemen en sterke rekenaars en hoe signaleer je rekenangst en dyscalculie? Bij de Onderwijsdesk specialiseren leerkrachten/docenten zich als rekenexpert.