Het vak Nederlands heeft als doel leerlingen lees- en schrijfvaardig te maken in de Nederlandse taal. Tijdens de Nederlandse les komen er drie hoofddomeinen langs: taalvaardigheid, fictie & literatuur, en kennis over taal. Leerlingen zijn tijdens Nederlands onder andere bezig met het leren en toepassen van de grammatica en spelling regels, lezen literatuur en verbreden hun woordenschat. Nederlands is een verplicht vak in het voortgezet onderwijs.

In de huidige maatschappij zijn er waarschijnlijk veel leerlingen in jouw klas waarvan Nederlands niet de moedertaal is. Dit maakt dat er tijdens de Nederlandse les soms extra aandacht moet zijn voor deze leerlingen, waar de basis van de Nederlandse taal ontbreekt of nog niet voldoende is.

Meer leren over hoe je het best de les Nederlands kan inrichten? Bekijk dan ons aanbod!

Leiderschapspraktijken voor schoolleiders

Als schoolleider heb je een cruciale rol. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen, maar ook voor het vormgeven van een visie en het sturen op langetermijndoelen. In dit artikel duiken we dieper in op de leiderschapspraktijken die voor jou belangrijk zijn.

Onze training aan de slag met Taalbeleid van 3 dagdelen heeft als doel scholen te ondersteunen bij het ontwikkelen en implementeren van een effectief taalbeleid, met een focus op het vergroten van de taalvaardigheid van alle leerlingen en zo te voldoen aan de eisen van het inspectiekader.

Solliciteren in het onderwijs: hoe je jezelf onderscheidt van de rest

Een sollicitatiegesprek is een cruciale stap in het verwezenlijken van je droomcarrière. Het is de perfecte manier om je professionele vaardigheden en ervaring te tonen. Maar hoe zorg je ervoor dat je opvalt tussen de andere sollicitanten? Ontdek hoe je met vertrouwen het gesprek in kunt gaan om die droombaan in de wacht te slepen.