Leertraject Beginnend bestuurder

Ben jij gestart als bestuurder en wil je samen met andere beginnende bestuurders de diversiteit van het beroep verkennen? Om je te faciliteren in je nieuwe rol biedt de VO-academie het inwerktraject Beginnend Bestuurder. Tijdens dit traject vorm je een realistisch beeld van het beroep en krijg je inzicht in de kwaliteiten die je bezit om deze functie uit te oefenen.

Leertraject Beginnend schoolleider

Net begonnen als schoolleider in het middenmanagement, als bijvoorbeeld teamleider of afdelingsleider? En zoek je reflectie op en verdieping van je leidinggevende kwaliteiten? Dan geeft het traject Beginnend Schoolleider een gefundeerde basis en impuls voor je nieuwe rol als schoolleider. In dit inwerktraject vergaar je kennis over leidinggeven in het onderwijs en reflecteer je samen met collega-schoolleiders op je functie.

Schoolleider vakbekwaam

Versterk jouw leidinggevende vaardigheden om daarna als leidinggevende aan de slag te gaan in het po, vo, mbo of so en volg de opleiding tot vakbekwaam schoolleider. Vanuit strategisch inzicht leer je o.a. leiding te geven aan innovatie, team-ontwikkeling en kwaliteit. Je bent je bewust van jouw rol in de school en de wereld daar omheen en bent in staat om hier krachtige verbindingen te maken. 

Masterclass: versterk je schoolleiderschap in je startfase op school

Je start als schoolleider op een nieuwe school is waarschijnlijk voorbij gevlogen. Je maakt kennis met het team, de leerlingen, ouders, je collega-schoolleiders en het bestuur en krijgt een eerste gevoel bij wat er speelt in de organisatie. Er komt veel op je af, waardoor het de kunst is om ook af en toe even uit te zoomen en te reflecteren. ‘Wat gebeurt er nu eigenlijk allemaal? En wat betekent dat voor mijn leiderschap?’

Masterclass: Leiderschapscommunicatie

Dagelijks landt er een ongelofelijke hoeveelheid informatie in de mailbox van de teamleider, met daarbij het verzoek: ‘Graag even bespreken met je medewerkers’. Leraren, leerlingen en directies doen steeds verzoeken of hebben vragen. Maar wanneer heb je met ziekmeldingen, vacatures en gedeeltelijke aanwezigheid en met alle overvolle agenda’s, tijd om hieraan te voldoen?

Intersectorale intervisie voor bestuurders

Er zijn vast vraagstukken die je in je rol als bestuurder tegenkomt en waar je van gedachten over wilt wisselen met andere bestuurders. Vaak zoeken we dan contact met een collega-bestuurder uit de eigen sector. Maar wat zou het je opleveren als die uitwisseling ook met bestuurders uit andere sectoren plaatsvindt? Door intersectoraal te leren kun je als bestuurder werken aan een verbreed referentiekader. Nieuwe inzichten en ideeën kunnen een bijdrage leveren aan je professionele ontwikkeling en bestuurskracht.

Een goede start

Deze training is bedoeld voor jou, als een startende leraar in het onderwijs. Jij bent een ambitieuze, beginnende leraar, maar hebt moeite om je weg te vinden in dit nieuwe werkveld. Wij begeleiden je graag om je competenties als startende leraar te versterken.

Train de trainer Snappet en Gynzy

Ben je al een tijd met Snappet of Gynzy aan het werk en wil je je verder ontwikkelen, om anderen binnen jouw school en/of bestuur te ondersteunen bij de inzet van Snappet of Gynzy? Dan is deze train de trainer iets voor jou. In twee dagen leiden wij je op om een kartrekkersrol te vervullen en zo de inzet van Snappet of Gynzy binnen jouw school/bestuur verder te ontwikkelen en optimaliseren.