Bijzonder onderwijs is elk soort onderwijs dat geen openbaar onderwijs is. Dit kan onderwijs zijn vanuit een religieuze visie, bijvoorbeeld christelijk of islamitisch onderwijs, vanuit een levensovertuiging, bijvoorbeeld humanistisch onderwijs, of vanuit een onderwijskundige visie, bijvoorbeeld dalton- of montessorionderwijs. 

Het bijzonder onderwijs is in Nederland, in tegenstelling tot veel andere landen, gelijkgesteld met het openbaar onderwijs in artikel 23 van de grondwet, wat betekent dat bijzondere scholen op dezelfde manier worden behandeld als openbare scholen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het ontvangen van overheidssubsidies en het voldoen aan de kwaliteitseisen van de inspectie van onderwijs. 

Wil je meer weten over bijzonder onderwijs? Bekijk ons aanbod! 

Sociale veiligheid in het onderwijs: hoe geef je daar vorm aan binnen de school?  

Wat doet jouw school om een sociaal veilige plek te creëren voor medewerkers én leerlingen? Sociale veiligheid en pesten worden vaak in één adem genoemd, maar het gaat veel verder dan dat. Het draait om preventie, helder beleid, sturing, monitoring, en treffende maatregelen. Sociale veiligheid op de werkvloer is net zo belangrijk als een sociaal […]

Het 14e Jaarcongres LVB brengt ervaring, kennis en inzicht van de mogelijkheden bij elkaar voor betere hulpverlening aan deze kwetsbare groep.

Levendig op school

Levendig Uitgever biedt ‘op maat’ workshops voor basisscholen om levensbeschouwelijke ontwikkeling van kinderen te stimuleren….

Online scholing vs fysieke scholing

Als onderwijsprofessionals streven we ernaar onze kennis en vaardigheden continu te verbeteren. In dit digitale tijdperk biedt online scholing een ongekende kans voor professionele groei. Wat zijn de voordelen van online scholing versus fysieke scholing?