Depression and Play in Early Childhood

This dissertation includes three studies about markers of depression in play behavior of young children and the possibilities to use play observation procedures as an assessment tool for early identification of depression in 3- to 6-year old children.

Kleuterleerkracht

Eva Dierickx en Astrid Koelman schreven het boek dat ze misten als lerarenopleider en kleuterleerkracht. Ze combineerden de kennis van wetenschappelijk onderzoek met ervaringen van verschillende kleuterleerkrachten in een inspirerend en evidence informed naslagwerk vol tips en adviezen.

SPEEL!

Nathalie De Martelaere gebruikt haar online aanwezigheid dagelijks om duizenden ouders en leerkrachten te inspireren met creatieve tips.

Betekenisvol werken in buitenschoolse tijd

De taak van de basisschool is duidelijk: kinderen leren er lezen, schrijven, rekenen, aardrijkskunde en nog veel meer. In de vrije tijd van kinderen is er ruimte voor de eigen interesses en de ontwikkeling van persoonlijke kwaliteiten. In deze tijd doen ze kennis op- en ontwikkelen ze vaardigheden die op school niet aan bod komen.

Ik wil spelen!

Anite van Oijen en Ingrid Nagtzaam hebben onderzocht, doorleefd en beschreven wat essentieel is voor de ontwikkeling van het jonge kind en hoe je dit kunt […]

Mensenkinderen!

Steven Pont is ontwikkelingspsycholoog en gezinstherapeut. Hij schrijft columns voor Het Parool en het ad en heeft vaste bijdragen in de bladen mama, Wij Jonge Ouders, ook en Ouders & coo. Ook schrijft hij voor het vakblad van de Kinderopvang. Hij wordt verder regelmatig door verschillende media benaderd om zijn kijk op de ontwikkeling van kinderen te geven.

  • Nul18
  • ISBN: 9789035140219
  • € 19,50
  • 19,50

Bakersprookjes

akersprookjes bevat bekende en onbekende verhalen waarin herhaling centraal staat. In het tweede deel van het boek schrijft Loïs Eijgenraam voor ouders, opvoeders, vakkrachten en vertellers over de waarde van de herhaalverhaaltjes.

Ontwikkelingsfasen van het kind

In dit waardevolle standaardwerk op het gebied van de pedagogie, geheel geactualiseerd en herzien door de psychologe Christie Amons en Remco Bakker, wordt de ontwikkeling van het kind in fasen van telkens ongeveer zeven jaar beschreven.

Jonge risicokinderen

Jonge risicokinderen is geschreven om wetenschappelijke kennis over jonge kinderen die een risicovolle ontwikkeling doormaken, beschikbaar te maken voor wie met hen te maken heeft in de praktijk.

Kleuterklas met een hoek af

In Kleuterklas met een hoek af verzamelen tal van onderwijs- en designexperten uit Vlaanderen en Nederland de beste tips om tot een stimulerende klasinrichting te komen. Door de theorie rond klasinrichting te combineren met ervaringen uit de praktijk, komen ze tot 10 cruciale hefbomen waar je meteen mee aan de slag kan.

Alles is talent: deel 3

Alles is Talent is een aanpak om talentontwikkeling binnen de school en de wijk een kwaliteitsimpuls te geven.

Inspiratie over de grens

Werken kinderdagverblijven in het buitenland met een curriculum? Welke sociale doelen streven ze na? Hoe houden zij rekening met de wensen van ouders? Zijn kinderen met speciale behoeften ook welkom? Op deze en andere vragen geeft deze brochure antwoord. 

Het grote debat over het kleine kind

Het jonge kind staat volop in de schijnwerpers. Het belang van vroege stimulering is geen discussiepunt meer. Het onderwerp van het ‘Grote debat over het Kleine kind’ is nu hoe wij de opvang en educatie van jonge kinderen beter kunnen organiseren. Met deze special wil Sardes graag een bijdrage leveren aan deze discussie. De hier gepresenteerde artikelen zullen ook een functie kunnen vervullen in de discussie over komende activiteiten van het EC-O3, het nieuwe expertisecentrum dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van jonge kinderen.

Drie jaar!

We hopen en verwachten dat deze speciale editie over de driejarige je inspireert om bij te dragen aan een optimale stimulerende omgeving, waarin driejarigen zich spelend kunnen ontwikkelen, een omgeving die bijdraagt aan hun ontwikkelkansen nu en in hun toekomst.

De 7 eigenschappen van happy kids

Maak kennis met de kids van Zeveneik: Goof de Beer, Stuiter Konijn, Lily Stinkdier, Ed en Elsie Eekhoorn, Steven Stekelvarken en niet te vergeten Allie Allemansvriend […]

  • CPS
  • ISBN: 9789047002192
  • € 18,50
  • 18,50