Levenslessen van meester Kanamori

Toshiro Kanamori illustreert op onnavolgbare wijze dat we leren voor het leven en niet voor de school. Het boek is een aanrader voor wie wil blijven kijken in kinderogen als spiegel van de ziel en zich niet laat verstrikken in louter statistieken.

Talent binnenstebuiten

Talent binnenstebuiten van jongerenspecialisten Huub Nelis en Yvonne van Sark is hét boek over het stimuleren en ontdekken van talenten bij kinderen en jongeren tussen de 10 en 25 jaar.

Het nieuwe puberbrein binnenstebuiten

Al meer dan 100.000 exemplaren verkocht! In 'Het nieuwe puberbrein binnenstebuiten' vind je alles wat je als ouder, opvoeder, docent of hulpverlener wilt weten over hoe het brein van jongeren nu precies werkt.

Digitaal toetsen

Digitaal toetsen is niet meer weg te denken uit het hedendaagse onderwijs. Als je als school hiervoor kiest, wil je uiteraard dat dit veilig gebeurt. Hiervoor moet je je ict-randvoorwaarden op orde hebben.

Het sociale brein van de puber

Hierover gaat Het sociale brein van de puber van Eveline Crone – over de allesbepalende vriendschappen, de veranderende relaties met ouders en leeftijdsgenoten, het immense belang van erbij horen en het grote verdriet wanneer je buiten de groep valt.

Hangjongeren

Wat doet u als een hanggroep de hele nacht lawaai maakt? Wat doet u als jongeren elke dag rotzooi achterlaten? Wat als ze uw tuin vernielen of een vuurtje stoken in uw portiek? Als ze uw kinderen bedreigen? Als ze stenen naar u gooien?

Het babybrein

De babytijd is een fascinerende periode waarin een hulpeloos wezentje zich in rap tempo ontwikkelt tot een peuter met een eigen wil. Baby’s vertederen ons, maar stellen ons ook voor een raadsel. Wat gaat er toch om in dat hoofdje?

Chronische spijbelaars

Elk jaar verlaten vijfentwintigduizend leerplichtige jongeren onder de zestien voortijdig het onderwijs, meestal na een periode van chronisch spijbelen. In Chronische spijbelaars worden zeven jongeren geportretteerd.