Uitgeverij/boekverkoop Quirijn


Een gespecialiseerd bedrijf, dat zich richt op het creëren en uitgeven van betaalbare boeken en dvd’s over (leerling)begeleiding. Eigenaar van Uitgeverij Quirijn is Ivo Mijland, al tientallen jaren bekend om zijn trainingen en publicaties over leerlingbegeleiding. Er zijn drie soorten uitgaven:

De handboeken

Deze publicaties geven basisstof voor iedere begeleider in het onderwijs. Kenmerken van de handboeken zijn: bondige theorie, vertaald naar de alledaagse praktijk in het onderwijs. Te gebruiken als naslagwerk voor iedere werkdag op school. Een antwoord op allerlei vragen die een begeleider in school dagelijks tegenkomt.

De praktijkboeken

Deze publicaties zijn themagericht en kleiner van omvang dan de handboeken. Bedoeld om bij concrete praktische problemen in school meteen aan de slag te kunnen als begeleider. Met verwijzingen naar eventuele verdieping en praktische websites over het betreffende thema.

DVD’s

Om begeleiders op een heldere wijze te laten zien hoe specifieke begeleidingsvaardigheden eruit zien hebben we een aantal Dvd’s geproduceerd. Ze vallen stuk voor stuk op door hun heldere toon en zijn te gebruiken als ondersteuning bij scholing of supervisie, dan wel als illustratie op ouderavonden.

Stel deze aanbieder een vraag

  • Uitgeverij/boekverkoop Quirijn
  • Koningshof 8
  • 5688 GD Oirschot

Het aanbod van deze aanbieder

Crisisbegeleiding in school

Boek voor leraren over de opvang en de begeleiding van leerlingen in een crisissituatie. Begrippen als crisis en crisisbegeleiding worden toegankelijker gemaakt.

Handboek training sociale vaardigheden

Handboek over sociale vaardigheidstrainingen in basis- en voortgezet onderwijs. Naast een basistheorie biedt het boek een stapsgewijze methode om een training sociale vaardigheden te kunnen geven.

Echtscheiding en school

De auteurs van dit boek vragen zich af hoe zij recht kunnen doen aan de kinderen van (net) gescheiden ouders