Samen met uw scholen heeft u gekozen voor een bepaalde systematiek om de kwaliteitszorg op de scholen te bewaken. Wilt u weten of dit resulteert in een reëel beeld van de onderwijskwaliteit op de scholen, zodat u een effectief beleid kunt voeren? Laat uw scholen auditeren door een audit-expert van Expertis Onderwijsadviseurs.
In de e-learning module Visie op onderwijs verdiep je je in het begrip missie/visie en krijg je handvatten betreft de ontwikkeling en het gebruik van een krachtige onderwijsvisie.
De e-learning module Kijken naar onderwijskwaliteit biedt een integrale basisoriëntatie op onderwijskwaliteit. Bepalende factoren die van invloed zijn op de onderwijskwaliteit staan centraal in deze module.
Het traject ‘Oriëntatie op besturen’ is bedoeld voor schoolleiders die de ambitie hebben om bestuurder te worden. Tijdens dit oriëntatietraject maak je kennis met verschillende facetten van het beroep van bestuurder en krijg je inzicht in de wijze waarop je persoonlijke kwaliteiten daarbij aansluiten.
De training leidt tot de seniorkwalificatie examinering (SKE). Deze kwalificatie is verplicht is voor docenten in het hoger beroepsonderwijs die zitting hebben in een examencommissie en daarnaast nuttig voor medewerkers, managers e.d. die werkzaam zijn in een bedrijfstak met een opleidingsfunctie.
Stel je een duurzame toekomst voor jouw school voor en ontdek hoe je dit kunt realiseren. In deze nascholing krijg je concrete handvatten om klimaat- en duurzaamheidsthema’s effectief in het curriculum te integreren. Inspireer en motiveer je hele school om mee te doen!
Bent u teamleider of rekencoördinator en wilt u zich als school goed voorbereiden op de nieuwe normen van de onderwijsinspectie mbt basisvaardigheden en dan in het bijzonder rekenen? Wilt u aan de slag met het formuleren van concreet beleid voor Rekenonderwijs, waarbij extra aandacht is voor implementatie van het rekenonderwijs, versterking basisvaardigheden, aanpakken achteruitgang en de nieuwe kerndoelen voor rekenen/wiskunde? Dan is deze MasterKlas op woensdagmiddag 13 november iets voor u!
Houd jij je bezig met het vormgeven van burgerschapsonderwijs op jouw school? Volg dan het gratis Webinar Burgerschap. Na dit Webinar weet je wat er op dit gebied van het onderwijs wordt verwacht en kun je zelf aan de slag met het bepalen van het startpunt op jouw school.
Deze training is speciaal voor cultuurcoördinatoren in het voortgezet onderwijs die behoefte hebben om een gedegen en breed gedragen bijdrage te leveren aan het cultuurbeleid van de school.
Als schoolleider en bestuurder is het sterk als je weet wat je eigen waarden en drijfveren zijn. Je draagt ze uit in je handelen en ze komen terug in je visie op onderwijs. Het is daarnaast belangrijk om de waarden van collega’s en die van de schoolorganisatie te kennen. Waarden kunnen botsen en leiden tot miscommunicatie, terwijl waarden die op elkaar zijn afgestemd leiden tot beter begrip en tot versnelling in veranderingen.
Veerkracht in het DNA van je héle school. Hoe doe je dat? In deze masterclass gaan we in op de wetenschap achter veerkracht en welbevinden en laten we je zien en ervaren hoe je dit kunt verweven met alle aspecten van je school als organisatie. Zorgen voor je leerlingen door te zorgen voor je mensen!
Hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat voorschoolse educatie aan peuters en het onderwijs aan kleuters en groep 3 sterk op elkaar afgestemd is? Leer er alles over en ondervind hoe jij als onderwijsprofessional maximaal kunt bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen van 2 tot en met 7 jaar. Je maakt tijdens dit traject intensief gebruik van je eigen praktijk voor onderzoek en inspiratie.
Tijdens de masterclass gaan we in op de verschillende facetten van digitale geletterdheid waarbij de rol van visievorming centraal staat. We laten zien hoe het visiespel hierbij kan ondersteunen en we doen samen ervaring op met verschillende werkvormen. Iedere deelnemer krijgt tijdens de masterclass het visiespel digitale geletterdheid uitgereikt en is na afloop in staat dit in te zetten in de onderwijspraktijk.
Tijdens de masterclass gaan we in op de verschillende facetten van digitale geletterdheid waarbij de rol van visievorming centraal staat.
Ben je teamleider of taalcoördinator en wil je als school de eerste stappen zetten naar een concreet taalbeleid? Wil je een taalbeleid dat aansluit op de nieuwe normen van de onderwijsinspectie met betrekking tot de basisvaardigheden? Zoekt jouw school naar concrete kansen om de taalcompetentie van alle leerlingen te vergroten en tegelijkertijd achterstanden aan te pakken? Wil je handvatten om met het hele team te werken aan de basisvaardigheid Taal? Dan is deze MasterKlas op woensdagmiddag 16 oktober iets voor jou! De vorige MasterKlas Taalbeleid werd gewaardeerd met een gemiddeld cijfer van een 8,9!
Onze training aan de slag met Taalbeleid van 3 dagdelen heeft als doel scholen te ondersteunen bij het ontwikkelen en implementeren van een effectief taalbeleid, met een focus op het vergroten van de taalvaardigheid van alle leerlingen en zo te voldoen aan de eisen van het inspectiekader.
Uit onderzoek blijkt dat structurele actieve betrokkenheid van de directie bij de implementatie van SWPBS van doorslaggevend belang is voor een succesvolle invoering en borging van de schoolbrede aanpak. Om directies hierin te ondersteunen en te faciliteren is vanuit het Kenniscentrum SWPBS Nederland een scholingsdag ontwikkeld voor (adjunct)directeuren die bezig zijn met de implementatie of de borging van SWPBS in hun school.
Onze training "Rekenbeleid" heeft als doel scholen te ondersteunen bij het ontwikkelen en implementeren van een effectief rekenbeleid, met een focus op het versterken van basisvaardigheden en het voldoen aan de eisen van het inspectiekader.
Differentiëren staat hoog op de agenda in scholen voor voortgezet onderwijs. ‘Maatwerk’, het passend maken van onderwijs is de trend. Scholen staan voor de opdracht om hun onderwijs zo in te richten dat ze kunnen afstemmen op verschillen tussen leerlingen. In dit traject gaan we strategisch koersen op differentiëren. Er worden je een aantal stappen aangereikt om onderwijskundige visie omtrent differentiëren in jouw team te vertalen naar de dagelijkse onderwijspraktijk.
Docenttalent heeft ruime ervaring met het adviseren van onderwijsinstellingen met als doel het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Het gaat hierbij om implementatie- en verbetertrajecten. Docenttalent draagt zorg voor visie- en planvorming, innovatie, ontwikkeling en verbetering.