In deze training leer je wat ertoe doet bij het professioneel communiceren met ouders. Je leert dat je beter lastige gesprekken met ouders kunt voeren dan een gesprek met lastige ouders. Je leert verschillende soorten ouders herkennen en je gesprekstechnieken af te stemmen op de behoeften van deze ouders, zonder jezelf tekort te doen.
Bent u, bijvoorbeeld als directie, pedagogisch coach of locatie manager, binnen uw kinderopvangorganisatie de contactpersoon voor de oudercommissie (oc)? En wilt u graag adviesrecht van de oc op uw beleid (anders) vormgeven? En concrete plannen maken voor goede positionering van - en samenwerking met de oc('s) binnen uw organisatie? Neem dan deel aan onze online training!
In de VE-basisscholing krijg je kennis en vaardigheden om op een VE-locatie te werken. De training bestaat uit twaalf bijeenkomsten, het maken van voorbereidende/praktijkopdrachten (studiebelasting is 12 x 30 minuten), het werken aan een portfolio en een coachbezoek. Met het certificaat Basis VE kun je vervolgens zelfstandig op een VE-locatie aan de slag.
Dit webinar biedt onmisbare tools voor leerkrachten die constructief en effectief met ouders willen samenwerken, ook in uitdagende situaties. Een waardevolle sessie voor zowel beginnende als ervaren onderwijsprofessionals!
In dit webinar leer je hoe je communicatiepatronen herkent, de regie in gesprekken behoudt en effectief grenzen stelt zonder escalatie.
Leer hoe je moeilijke gesprekken op school om kunt draaien naar een positieve uitkomst met de cursus 'Gesprekstechnieken bij (moeilijke) gesprekken op school'. Ontdek hoe je gesprekken voorbereidt, leiding geeft en ervoor zorgt dat iedereen zich gehoord voelt. Na deze cursus ben je in staat om gesprekken op een positieve manier af te sluiten voor alle partijen.
Kennis over de wijze waarop het jonge brein zich ontwikkelt, onder invloed van ervaring en interactie met de omgeving, biedt perspectieven voor diagnostiek en interventies.
Als Gezinscoach ben je erop gericht om thematiek op zowel individueel- als gezinsniveau te begeleiden. In de Gezinscoach opleiding gaan we ervan uit dat de meeste 'problemen' systemisch ontstaan en is het van belang dat je het gehele systeem waarin iemand zich bevindt (o.a. het gezin, de school, vrienden en/of de (werk)omgeving) meeneemt in een coachtraject. Vraagstukken in o.a. houding en gedrag zijn namelijk nooit op zichzelf staande thema's, deze ontstaan altijd in de wisselwerking. Je hebt niet altijd invloed op wat er gebeurt, wel op hoe je ermee om gaat Onder jouw professionele begeleiding als gezinscoach, leren kinderen, jongeren en ouders te reflecteren op hun eigen emoties en handelen. Wat gebeurt er in hen, wat maakt dat ze reageren zoals ze reageren en zijn ze zich bewust van het effect ervan op zowel henzelf als de omgeving? Zij leren bewuster om te gaan met emoties en worstelingen (zoals bijvoorbeeld opvoeding, ontwikkeling, communicatie, echtscheiding) maar ook wat ieders behoeften zijn in relatie tot elkaar en op welke wijze de gezinsleden hier het beste invulling aan kunnen geven.
Met deze opleiding word jij in een jaartraject opgeleid tot Samenkind coach en ben jij in staat om kinderen en hun ouders te ondersteunen bij de uitdagingen in het dagelijks leven.
Seksuele en relationele vorming ondersteunt jongeren bij een fijne ontwikkeling en het maken van gezonde keuzes. Goede lessen maken je leerlingen weerbaarder tegen groepsdruk en ongewenst seksueel gedrag. Hoe pak je dat als docent aan? Dat leer je in deze cursus.
Door te starten met seksuele en relationele vorming op de basisschool, help je leerlingen bij een fijne en gezonde ontwikkeling. Goede lessen die aansluiten bij de leeftijd van het kind, maken ze weerbaarder tegen groepsdruk en ongewenst seksueel gedrag. Hoe pak je dat als leraar aan? Dat leer je in deze cursus.
In de seksuele ontwikkeling van kinderen gebeurt veel. Ouders weten lang niet altijd hoe ze hun kind hierin kunnen begeleiden en wat ze kunnen doen als ze zich zorgen maken. Wil jij ouders hierbij ondersteunen? Volg dan deze online cursus.
Waarom komen ouders niet naar de ouderavond of naar de inloop? Wat vinden de ouders die niet zo vaak komen eigenlijk van uw organisatie? Wat zijn positieve en negatieve ervaringen van kinderen en jongeren op school, de opvang of in de buurt en wat vinden de jeugdprofessionals (leerkrachten, docenten, pedagogisch medewerkers, jeugdwerkers, consulenten etc.) van hun contact met ouders?
Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal in deze training. Je leert effectieve presentatie technieken en moderne communicatievaardigheden. Door de vele bijzondere oefeningen krijg je verhelderende inzichten en mogelijkheden om de geleerde vaardigheden overal te kunnen toepassen.
Ga jij binnenkort starten met het mentorschap of ben je net gestart en heb je behoefte aan praktische tools, tips, een ervaren perspectief en professionele ondersteuning? Dan ben je bij praktijk Know How aan het juiste adres! De begeleiding vindt plaats d.m.v. een professioneel coachingstraject, gericht op het verbeteren van de werkzaamheden als mentor, eventueel in combinatie met de persoonlijke ontwikkeling als individu.
Hoe ga je met ouders in gesprek over gevoelige of lastige onderwerpen rond hun kind? Je signaleert bijvoorbeeld iets bij een kind en merkt dat ouders in de ontkenning of verdediging gaan wanneer je daar het gesprek over aan wilt gaan. Of ouders hebben een klacht over jou of jullie aanpak in de kinderopvang, hoe reageer je daar dan op.
In deze cursus denken we samen na over het omgaan met (super)assertieve ouders.
Wil jij leren om ouders te betrekken bij het stimuleren van de ontwikkeling van de kinderen? Dan is deze training wat voor jou!
Na deze training kunnen de deelnemers een effectief en prettig gesprek voeren met zowel de ouders als hun kind.
Na deze workshop kunnen de deelnemers de samenwerking met ouders aanzienlijk verbeteren, kunnen zij slechtnieuwsgesprekken voeren en kunnen zij effectief grenzen stellen aan ongewenst oudergedrag.