Meer bewegen gedurende de schooldag in het PO!

Wil je meer weten over het stimuleren van bewegen gedurende de schooldag en het thema vakleerkracht 2.0? Dan is het gratis Kennisevent ‘Meer bewegen gedurende de schooldag in het PO’ op 9 april er voor jou!

Studiedag Alles in Beweging

Op woensdag 29 mei 2024 organiseren we de 14e editie van de studiedag Alles in Beweging in Amersfoort voor po en vo. Er komen jaarlijks 550 vakprofessionals naar deze goed gewaardeerde landelijke studiedag. Ben jij er ook bij?

Peuterdans

Ben je op zoek naar een manier om jouw werk met peuters nóg leuker en dynamischer te maken? Bij Sterrig Opleidingen introduceren we een splinternieuwe training: Peuterdans! Deze training is speciaal ontwikkeld voor mensen zoals jij, die werken met peuters in bijvoorbeeld de kinderopvang. En het mooiste is; iedereen kan het leren.

Het jonge kind in beweging

Wat een feest! Samen met Esther van DoeVrijdag en Sanne van Beweeg&leer organiseer ik een middag voor bewegend leren! Wij gaan je inspireren en laten zien hoe jij bewegend leren kunt inzetten in je les.

Training Bewegend leren

Deze Meestertraining is een praktische training. Door verschillende spel- en wedstrijdvormen uit te proberen, krijg je inspiratie om de volgende dag direct toe te passen in de groep voor rekenen, lezen, taal en spelling. Tips voor bewegend leren als onderdeel van de les of tussendoortje in het klaslokaal. Bewegend leren is voor alle groepen.

Master Sport- en Bewegingsonderwijs

Je hebt een passie voor sport en bewegen. Het stimuleren van een actieve leefstijl bij jongeren, het bevorderen van gezond beweeggedrag in het onderwijs, het bedenken van innoverende sportprogramma's of vernieuwde activiteiten: je geniet van jouw rol als sportprofessional! Wil jij jouw loopbaan verder ontwikkelen? Doorgroeien naar een masteropgeleide professional die een bijdrage kan leveren aan de verdere professionalisering van sport- en bewegingsonderwijs door middel van onderbouwde beïnvloeding van bewegingsgedrag? Dat kan, met de master Sport- en Bewegingsonderwijs (SBO)!

Master in Zicht

Overweeg je om een masteropleiding op het gebied van onderwijs, kunsten of sport te volgen en je mastergraad te halen? Maar vraag je jezelf af welke master het meest bij jou past of twijfel je of jij geschikt bent voor het masteronderwijs? Volg dan de module ‘Master in zicht’.

Bewegingsonderwijs 

Wil jij kinderen in beweging zetten zowel in als buiten de gymzaal dan is de post-hbo-opleiding 'Leergang Bewegingsonderwijs' iets voor jou. Als vakspecialist ben je een kartrekker in het bewegen in de gymzaal, maar vervul je ook een brugfunctie richting het bewegen in de klas of rondom de school.

Vakbekwaam Bewegingsonderwijs blok 2

Dat bewegingsonderwijs van goede kwaliteit heel belangrijk is voor de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen, dat weet jij natuurlijk. Een sleutelrol vervullen in het bewegingsonderwijs op jouw eigen school zie jij daarom wel zitten.

Vakbekwaam Bewegingsonderwijs blok 3

Dat bewegingsonderwijs van goede kwaliteit heel belangrijk is voor de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen, dat weet jij natuurlijk. Een sleutelrol vervullen in het bewegingsonderwijs op jouw eigen school zie jij daarom wel zitten.

Bewegingsonderwijs

Bewegingsonderwijs is een leervak. Uw school biedt een veilig en vertrouwd pedagogisch klimaat waarin kinderen worden uitgenodigd om te bewegen, ook de motorisch zwakken.

Speelkansen voor kinderen

Wilt u de speelkansen voor kinderen vergroten en kunt u daar wel wat steun bij gebruiken? Ik kan gemeenten, instellingen, scholen en opleidingen helpen. Bijvoorbeeld met thema-bijeenkomsten, verzorgen van inleidingen, (bij)scholing of advisering over speelbeleid en het programmeren.

Didactiek: leren optimaliseren

Didactiek is de kern van je beroep. Je denkt goed na over een logische opbouw van je lessen of kiest een geschikte methode die je daarbij helpt, je wisselt werkvormen af, houdt rekening met verschillen tussen leerlingen en weet ze te motiveren. Daarnaast spelen ontwikkelingen een rol. Hoe zet je nieuwe media in? Of hoe houd je rekening met inzichten uit breinonderzoek?