AI gebruiken in het onderwijs

Deze module biedt een uitgebreide reis door de wereld van AI in het onderwijs. Je ontdekt niet alleen hoe AI werkt, maar ook hoe je het effectief inzet om lesmateriaal te genereren, leerlingen te ondersteunen en jouw onderwijspraktijk te verrijken.

Ontdekken met AI: Navigeer als Columbus door de wereld van AI in het Onderwijs

In dit webinar "Ontdekken met AI" vaar je mee op een ontdekkingsreis naar de essentie van kunstmatige intelligentie (AI). Je leert hoe AI werkt.

Professionaliseringsdag 2025

Tijdens deze dag geven onze trainers, leerkrachten, ICT'ers van collega-scholen en leveranciers inspirerende sessies over het effectief inzetten van ICT in het onderwijs.

Lerarenopleiding ICT en MVI in Zwolle (deeltijd)

Heb jij interesse in programmeren of netwerkbeheer en wil je leren hoe je ICT-trends oppakt? En nóg belangrijker, wil jij anderen leren hoe je dit doet? Dan is ICT & Informatica jouw specialisatie! Of zet jij je computerskills en creativiteit liever in om anderen te leren creatieve mediaproducten te maken voor een breed publiek? Kies dán de specialisatie MVI!

Professionaliseringsdag 2025

Op 11 april vindt de zesde editie van de Professionaliseringsdag plaats. Tijdens deze dag geven onze trainers, leerkrachten en ICT'ers van collega-scholen en leveranciers presentaties over het effectief inzetten van ICT in het onderwijs.

CNV AI Academy voor schoolleiders VO

De vraag is niet óf Artificial Intelligence (AI) het werk in het onderwijs verandert, maar hoe snel. In het CNV LeiderschapsLab bieden we schoolleiders een toekomstgerichte training: de CNV AI Academy.

Traject bootcamp Deep Learning

Herken je je in deze uitspraken? Wij zijn benieuwd naar wat Deep Learning precies inhoudt en of het past bij de ontwikkeling van onze school. Wij […]

Studiedag Duik in Deep Learning

Altijd al meer willen weten over Deep Learning? Heb je bijvoorbeeld de volgende vragen: Waarom Deep Learning? Wat is Deep Learning en wat maakt Deep Learning verdiepend? Wat zijn de zes mondiale competenties (6C’s) en welke rol spelen ze binnen Deep Learning? Hoe verweef je Deep Learning en de 6C’s in het bestaande curriculum? Antwoorden op deze en andere vragen vind je tijdens deze studiedag waarin je je – samen met collega’s uit PO en VO - onderdompelt in het gedachtegoed van Deep Learning.

Digitale Technologie voor Leren en Ontwikkelen

Digitale technologie is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Online toetsen oefenen, het volgen van een opleiding via je laptop, of misschien wel gedeeltelijk klassikaal en gedeeltelijk online. Het is allemaal mogelijk vandaag de dag. Technologie is inmiddels zo slim dat het lesmateriaal kan aanpassen aan de kennis en vaardigheden die een student al bezit. Hierdoor sluit het leermateriaal naadloos aan op het niveau en de behoefte van de leerling. Dit wordt adaptief leren genoemd. Wil jij weten hoe je leertechnologieën succesvol inzet en de kwaliteit van het onderwijs behoudt? Wil jij inspelen op de behoeften van de markt? Volg dan de Masterclass Digitale Technologie voor Leren en Ontwikkelen.

Docentenworkshop

Verrijk het docententeam met kennis en visie op het gebied van digitale geletterdheid tijdens onze interactieve workshop.

Training Digitale Geletterdheid

Digitale geletterdheid omvat alle vaardigheden die je nodig hebt om je in de digitale samenleving staande te houden en beter voorbereid te zijn op de toekomst. Van informatievaardigheden tot je veilig kunnen bewegen op internet, van computational thinking en programmeren tot mediawijsheid en ict-basisvaardigheden. 

ICT-vaardigheden scan

Er wordt tegenwoordig veel verwacht van de digitale vaardigheden van medewerkers op school. Steeds meer werkzaamheden gebeuren online: van het bijhouden van de administratie tot het verzorgen van het onderwijs. Er zijn medewerkers die hier geen problemen mee ervaren, toch zien we vaak genoeg dat medewerkers de snelle veranderingen niet bij kunnen benen. Het helpt als je als school inzicht hebt in de vaardigheden van de medewerkers.

Ik zie, ik zie, ik zie wat jij niet ziet… (Verdieping)

Virtual reality wordt langzaamaan steeds echter. Het verschil tussen de echte en de virtuele wereld wordt kleiner en kleiner. Is het daarom tijd om de virtual reality aan de onderwijspraktijk toe te voegen? Op welke manier draagt VR bij aan beter onderwijs? En als we dan toch bezig zijn; hoe zit het met Augmented Reality? Vormt dat ook een zinvolle bijdrage aan uw onderwijs? In deze training duiken we in de wereld van toegevoegde en virtuele werkelijkheden. U ervaart het zelf en denkt na over toepassingen van deze technologie aan het onderwijs.

Gamification van onderwijs

Games maken gebruik van specifieke ‘game-mechanics’ om bij ons een hoge mate van autonomie, zingeving en meesterschap te creëren. Die ‘game-mechanics’ gelden universeel voor alle (goede) games, of het nou een bord-, kaart- of computerspel is. In deze presentatie of workshop ontdek je welke ‘game-mechanics’ er zijn en welk effect ze op onze motivatie en participatie hebben. Maar belangrijker nog, je leert hoe je ze in kunt zetten voor je eigen onderwijs, om ook daar leerlingen nog beter uit te dagen.

De 11

Dit is een interactieve en praktische training, waar je de volgende dag meteen mee uit de voeten kunt! ‘Toekomstgericht onderwijs’ houdt onder meer in dat je leerlingen digitale vaardigheden bijbrengt. Om zelfstandig en goed te kunnen functioneren In deze maatschappij van de toekomst, moeten kinderen voorbereid zijn op de nieuwe technologieën en moeten ze hier ook mee om kunnen gaan.

Verdieping Microsoft 365

In 1 dagdeel leert u nog slimmer werken met de elementen van Microsoft 365. Deze training kenmerkt zich door de voorbereiding, dat wil zeggen dat wij vooraf met u (en uw collega’s) afstemmen, zodat wij goed aansluiten en daadwerkelijk de diepte in kunnen.

Verdieping Google Workspace for Education

In 1 dagdeel gaat u verder met de elementen van de Workspace for Education van Google. Deze training kenmerkt zich door de voorbereiding, dat wil zeggen dat wij vooraf met u (en uw collega’s) afstemmen, zodat wij goed aansluiten en daadwerkelijk de diepte in kunnen.

Een Apple voor de grote dorst?

Verdieping op maat. Denk aan Pages, Numbers en Keynote. Maar ook andere apps komen aan bod. De standaard-knoppen laten we achter ons en we gaan verder de diepte in met o.a. arrangeren, projectmatig (samen)werken en toetsing.

Computational Thinking

Met een computer kunnen omgaan is één, maar ook echt weten hoe een computer denkt en hoe problemen met een computer kunnen worden opgelost is een heel ander verhaal. Daar komen vaardigheden bij om de hoek kijken die je niet zomaar even leert, maar die wel belangrijk zijn voor de toekomst. Deze vaardigheden worden samengevat onder de noemer Computational thinking. In je dagelijkse leven kom je het overal tegen; in je smartphone, het stoplicht of je digitale camera.

Informatievaardigheden

Zonder informatievaardigheden kun je makkelijk verdwalen in de enorme hoeveelheid informatie of, erger nog, de verkeerde bronnen gebruiken. Zoeken op internet is een dagelijkse bezigheid geworden, ook voor kinderen. Denk maar aan huiswerkopdrachten en het voorbereiden van spreekbeurten. Uit de miljoenen websites op internet moeten we een selectie maken. Wat is belangrijk? Wat is waar? Wie zegt wat? En met welke bedoeling?