Uit onderzoek is gebleken dat werkplezier helpt om problemen als een burn-out te voorkomen. Als je elke dag werk verricht waar je geen plezier uithaalt, dan kan dat uitputtend werken. Als leidinggevende heeft dat effect op je team en als leraar heeft dit invloed op de leerlingen.

Het goede nieuws is dat er gewerkt kan worden aan meer werkplezier! Richt je aandacht bijvoorbeeld op wat jouw motivatie is om je werk te doen. Ook kan je een blik werpen op hoe je jouw relatie met het team kan verbeteren en of kan je focussen op je eigen competenties.

Wil je weten wat voor aanbod wij hebben over werkplezier? Kijk dan vooral verder!

Hoe jouw leiderschapsstijl het werkplezier van leraren beïnvloedt

Als leidinggevende in het onderwijs heb je de touwtjes in handen als het gaat om het creëren van een stimulerende en productieve werkomgeving. De keuzes die je maakt als leidinggevende hebben effect op het werkplezier van leraren, dat op zijn beurt de kwaliteit van het onderwijs beïnvloedt. Maar welke leiderschapsstijlen zijn er allemaal? En op welke manier hebben die invloed op jouw team?

‘Verbinden met talent’ is een programma van tien maanden voor teams waarin persoonlijke ontwikkeling, plezier en resultaat gecombineerd worden. Teambuilding dus. Het doel is inzicht ontwikkelen in de talenten van collega’s en handvatten krijgen voor effectief teamgedrag in de praktijk.

Ben jij gelukkig op jouw school?

Hoge werkdruk, onvoldoende waardering en stress: zomaar een aantal factoren die jouw werkgeluk als onderwijsprofessional negatief kunnen beïnvloeden. Maar hoe meet je jouw werkgeluk en wat kun je doen om dit te verbeteren?⁠