Weerbaarheid gaat over mentaal én fysiek weten hoe je jezelf moet beschermen en wanneer en hoe je grenzen aan moet geven. Genoeg weerbaarheid kan bijvoorbeeld voor leerlingen voorkomen dat ze gepest worden, of dat ze in ieder geval weten hoe ze er goed mee om kunnen gaan. Het gaat ook over het leren omgaan met werkdruk en daar een grens in trekken wanneer dat nodig is. Dat zijn al twee zaken waar de school een rol in speelt. Leerlingen krijgen dit niet altijd mee van huis, of hebben die weerbaarheid in sommige gevallen juist thuis nodig en moeten ergens anders dan thuis de goede voorbeelden leren.

Beginnende schoolleiders: vind je weg in je nieuwe rol met deze tips!  

Als aankomende of beginnende schoolleider staat je veel te wachten. Waar moet je bijvoorbeeld op letten tijdens de eerste periode en hoe kun je in je rol groeien samen met je collega’s? We denken graag met je mee en zorgen er met onze tips voor dat jij klaar bent voor deze nieuwe stap in je […]

Teveel jongeren maken seksueel grensoverschrijdend gedrag mee. Jongeren vinden consent belangrijk, maar in de praktijk gaat het niet altijd goed. Leer in deze training hoe je jongeren kunt ondersteunen in het beter afstemmen van elkaars wensen en grenzen.

Gedist?

Debby Dacier – van Alphen, Hans Puper, Annemiek Fransen

Hoogsensitiviteit in het onderwijs: wat is het en hoe ga je ermee om? 

Wist jij dat ongeveer één op de vijf leerlingen in jouw klas hoogsensitief is? Leerlingen met deze persoonlijkheidseigenschap functioneren net even anders en reageren intenser op prikkels. Daarom is het belangrijk om deze leerlingen te herkennen en op een goede manier te helpen in hun leerproces.