’21ste eeuwse vaardigheden’ is een verzamelnaam voor elf competenties die belangrijk zijn voor deze samenleving. Denk bijvoorbeeld is aan kritisch denken, mediawijsheid, communicatie en burgerschap. Aangezien de wereld snel verandert door technologie en digitalisering, zijn deze vaardigheden extra belangrijk voor leerlingen. Ze helpen leerlingen de weg te vinden in deze complexe wereld. 

Deze competenties zijn over te brengen op de leerling door juiste didactische vaardigheden van de leraar. Het is belangrijk dat je als leraar kennis en expertise hebt over dit onderwerp. Zo kan je deze competenties toevoegen aan het curriculum in het onderwijs zodat leerlingen er mee in aanraking komen. 

Wil je meer weten over deze 21ste eeuwse vaardigheden? Bekijk dan ons aanbod!  

Nieuw op oo.nl

In deze rubriek bespreken we de recente updates en nieuwe functionaliteiten van het platform oo.nl en kijken we naar de toekomstplannen van oo.nl.

De training wordt volledig afgestemd op de wensen en behoeften van jouw school. Met het model van Kennisnet en SLO als kader kijken we waar bij jou op school kansen liggen om 21e eeuwse vaardigheden op een passende manier in te brengen in het onderwijs of te verstevigingen waar jullie als team al aanzetten gedaan hebben.

Zo maak je een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP)

Hoe beter jij je ambities en doelen scherp hebt, hoe groter de kans dat je scholing of opleiding een succes wordt. Tijd voor een concreet plan: het Persoonlijke ontwikkelingsplan (POP).  Wat is dat precies en hoe maak je het?