’21ste eeuwse vaardigheden’ is een verzamelnaam voor elf competenties die belangrijk zijn voor deze samenleving. Denk bijvoorbeeld is aan kritisch denken, mediawijsheid, communicatie en burgerschap. Aangezien de wereld snel verandert door technologie en digitalisering, zijn deze vaardigheden extra belangrijk voor leerlingen. Ze helpen leerlingen de weg te vinden in deze complexe wereld. 

Deze competenties zijn over te brengen op de leerling door juiste didactische vaardigheden van de leraar. Het is belangrijk dat je als leraar kennis en expertise hebt over dit onderwerp. Zo kan je deze competenties toevoegen aan het curriculum in het onderwijs zodat leerlingen er mee in aanraking komen. 

Wil je meer weten over deze 21ste eeuwse vaardigheden? Bekijk dan ons aanbod!  

Duurzame inzetbaarheid: het fundament voor een sterke onderwijspraktijk

Je hoort het waarschijnlijk steeds vaker. De essentie van duurzame inzetbaarheid in het onderwijs. Misschien denk je wel: Waarom zou ik als leidinggevende, geconfronteerd met het lerarentekort, tijdgebrek en beperkte middelen, prioriteit geven aan duurzame inzetbaarheid? Is dit niet wéér een modewoord in een zee van onderwijstrends? In dit artikel leggen we uit waarom duurzame inzetbaarheid juist cruciaal is voor het behoud van vitaal en gelukkig personeel! Lees hier verder.

Kennis maken met en verdiepen in de toepassingen van Robotica in het onderwijs.

Leesplezier in elke thuistaal

Meertalige kinderen in de klas? Ontdek hoe je ze met plezier aan het lezen krijgt in hun eigen én in de Nederlandse taal. Van het betrekken van ouders tot ‘BookTok’ kasten, dit artikel biedt praktische tips voor een inclusieve leesaanpak.