Denk goed – voel je beter

Denk goed – voel je beter biedt materialen voor begeleiding en behandeling van adolescenten en jongvolwassenen. Het is een vervolg op het succesvolle werkboek Denk goed – voel je goed, dat zich richt op een jongere doelgroep.

Meditatie

 In de werken van Rudolf Steiner vind je geen systematische beschrijving van het proces van meditatie. Echter in deze voordrachten geeft hij inzicht in de werkwijze.

Vijf Odes

Een ode aan de liefde is makkelijk, aan de vriendschap ook en aan de vrede is ook niet moeilijk. Dat is laaghangend fruit. Maar een ode aan het conflict? Aan twijfel? Aan afhankelijkheid? Dat is lastiger. En toch verdienen alle onderwerpen in dit boek een eigen lofzang. Misschien moeten we er wat dieper voor wroeten en de aarde waaronder ze bedolven zijn er ook nog een beetje afborstelen, maar ze zijn het allemaal waard om eens met nieuwe ogen naar te kijken.

  • Nul18
  • ISBN: 9789083072012
  • € 19,95
  • 19,95

Handboek Coach

Dit boek geeft je een praktische visie op de grondhouding van de coach. Het helpt je aan de belangrijkste inzichten om systemisch en contextueel te werken. Je ontdekt hoe je het beste constructief communiceert en hoe je een keuze maakt uit verschillende interventies.

Kairos in de klas

In dit boek is de rijke pedagogische literatuur praktisch bruikbaar en inzetbaar gemaakt voor leraren (in opleiding), zodat zij beter toegerust voor de klas staan. Door […]

  • ISBN: 9789090367804
  • € 29.95
  • 29.95

Emoties

Hoe maak je beter contact met anderen? Hoe ga je om met frustratie, angst en alledaagse zorgen? Wat kun jij doen om een gelukkiger leven te leiden? Het antwoord op deze vragen ligt verscholen in het doorgronden van je emoties.

Waarden in het onderwijs

Goed onderwijs houdt rekening met persoonsvorming, socialisatie en kwalificatie. Maar wat betekent dat in de praktijk? In dit boek gaat de auteur op zoek naar de waarden achter deze domeinen en legt een relatie met de vermogens die worden aangesproken.

Breinvriendelijk werken

Heb je, zoals veel mensen in hedendaagse ondersteunende functies, te veel te doen en te weinig tijd? Ontdek in dit leuke boek gemakkelijk toe te passen breinprincipes om optimaal te blijven functioneren in een drukke, veeleisende omgeving.

Perspectieven op veranderen

In 'Perspectieven op veranderen' hebben acht smaakmakers in organisatieverandering hun inzichten gebundeld. Dit levert een rijk beeld op van dynamiek in organisaties en hoe je een aanlokkelijke koers uitzet in een dynamische omgeving.

Ontwikkel je leiderschap

Hoe kun je je leiderschap het beste ontwikkelen? Welke aanpak werkt echt en waar moet je op letten? Hoe help je anderen bij het ontwikkelen van […]

NLP-gids voor optimaal functioneren

De mogelijkheden van NLP blijken in de praktijk van deze nog steeds groeiende vorm van toegepaste psychologie van onschatbare waarde te zijn voor persoonlijke groei en optimaal functioneren. Toepasbaar in de hulpverlening, het onderwijs, het bedrijfs- en privéleven.

Transactionele analyse

De Transactionele Analyse (TA) biedt een model voor het verkrijgen van inzicht in de individuele persoonlijkheid, in intermenselijke verhoudingen en communicatie.

Sterk voelen op het werk

Dit praktische, vlot leesbare handboek biedt inzicht, handvatten en tips. Inzicht in hoe jouw gevoeligheid 'werkt' op het werk.

Mindfulness en de transformatie van wanhoop

De oefeningen voor meditatie, acceptatie, stressvermindering en ontspanning zijn gebaseerd op mindfulness. Het idee is dat je je angstgevoelens niet zozeer uitschakelt, maar ermee vertrouwd raakt door je ervan bewust te worden. De oefeningen zijn gemakkelijk te leren en kunnen onderdeel zijn van andere therapieën, zoals cognitieve gedragstherapie.

Werkboek mentale gezondheid

Met behulp van dit inzicht gevende werkboek kan iedereen leren om de meest voorkomende mentale ongemakken aan te pakken, een gevoel van kalmte en vertrouwen te bereiken en een periode van moeilijkheden af te sluiten.