Uitgeverij Bertram + de Leeuw


Bertram + de Leeuw Uitgevers is een zelfstandige uitgeverij die in 2009 werd opgericht door Marij Bertram en Hendrik de Leeuw en is gespecialiseerd in commerciële non-fictie titels. In 2019 deed Marij Bertram een stapje terug en trad Emile Blomme als partner in de uitgeverij toe.

Bertram + de Leeuw richt zich op uitgesproken en originele boeken die bovendien commercieel interessant zijn (bestsellers). Boeken die ertoe doen, boeken die maatschappelijke betekenis hebben, auteurs met een missie. Boeken die zich ook stilistisch onderscheiden van de grijze middenmoot.

Een selectieve acquisitie en zorgvuldige redactionele begeleiding staan daarbij garant voor kwaliteitstitels.

Bertram + de Leeuw verwelkomt graag gevestigde auteurs, maar staat ook open voor nieuwe talenten. Met auteurs gaan we een partnership aan: de publicatie van een titel is een joint-venture waarbij alle boekopbrengsten op 50-50 basis worden gedeeld tussen auteur en uitgever. Een formule die voor alle partijen zeer vruchtbaar blijkt te zijn.

Boeken van Bertram + de Leeuw, zowel gebonden, paper back als e-book, worden op een moderne manier en met veel zorg uitgegeven en in de markt gezet.

Stel deze aanbieder een vraag

  • Uitgeverij Bertram + de Leeuw
  • Kleverparkweg 66
  • 2023 CH Haarlem

Het aanbod van deze aanbieder

Generatie Z

Jos Ahlers en René C.W. Boender beschrijven in hun spraakmakende boek de opkomst van deze onstuitbare, digitale generatie. Op basis van nieuw onderzoek wagen zij zich aan een voorspelling van het gedrag van deze hele nieuwe generatie.

Wat doen we met de baby?

Nederlandse crèches zijn niet in staat om baby’s de zorg te bieden die ze nodig hebben. Dat heeft niet alleen te maken met het feit dat de kwaliteit daar sinds de jaren negentig spectaculair is gedaald, maar ook met de cruciale ontwikkeling die babyhersenen doormaken in de eerste twee levensjaren

Gen Z

Gen Z is een pragmatische gids voor iedereen die Gen Z beter wil leren kennen. En voor iedereen die wil begrijpen hoe je met moreel verantwoord handelen deze generatie kunt inspireren. Op naar een leukere wereld!