Het Handboek RTTI (herziene editie met 10 extra pagina’s over RTTI-rubrics) biedt scholen instrumenten om het leerpotentieel van iedere leerling maximaal te benutten. Voor een optimaal leerproces is het van belang de te behalen cognitieve niveaus (aan) te kunnen duiden en in één taal over leren te spreken.
Het nieuwe boek Innovatief onderwijs ontwerpen laat zien hoe vanuit het 4CID-model effectief complexe taken in het onderwijs gemaakt kunnen worden. Deze wetenschappelijk onderbouwde methode is steeds gangbaarder bij instellingen die hun onderwijs beroepsgerichter willen (her)ontwerpen.
Enige uitgave op dit gebied voor het onderwijs; helder overzicht hedendaags hersenonderzoek; sterk houvast voor leerkrachten en ouders bij opvoeding en onderwijs. Wat kan hersenonderzoek voor […]
De docent als meester van interactie beschrijft een nieuwe visie op begeleiden, waarbij het uitgangspunt is dat de docent meesterschap dient te ontwikkelen op vier fundamenteel verschillende gebieden van interactie, die hij afhankelijk van de context flexibel kan inzetten: coachen, adviseren, instrueren en grenzen stellen. Met als resultaat: docenten die met zelfvertrouwen en plezier een goed en prettig leerklimaat weten te creëren.
Doceren in het hoger onderwijs bevat zowel informatie over het onderwijs geven zelf als over de organisatie waar beginnende docenten komen te werken. Inspiratie voor de inhoud van Doceren in het hoger onderwijs is verkregen uit interviews met startende docenten in het hoger onderwijs (hbo en wo). Wat zij belangrijk vonden om door te geven aan anderen, vormt het uitgangspunt.
In dit boek worden 75 onderwijsmodellen schematisch weergegeven. Elk model wordt besproken aan de hand van vier punten: de essentie van het model, de toepassing van het model in de praktijk, het beoogde resultaat en de aandachtspunten. Afsluitend zijn een aantal verwijzingen naar websites en/of literatuur over het model opgenomen.
Dit boek beschrijft de achtergrond en het model van Verbindende Communicatie, hoe je creatief met de technieken om kunt gaan, kunt koppelen aan andere methoden, en hoe je dit toepast in levenskunst, thuis en op het werk.
Dit boek beschrijft hoe je als docent verschillende elementen in de kop, de romp en de staart van je les praktisch en evenwichtig kan inzetten. Met als belangrijkste doel: de kwaliteit van de motivatie van je leerlingen (nog) verder te vergroten.
Meesterlijk schoolleiderschap onderbouwt hoe je als schoolleider een positieve invloed kan hebben tot op het niveau van de prestaties van leerlingen, studenten of cursisten.
Weten waar je als school naartoe wilt, beschikken over een onderwijsvisie, is onontbeerlijk. Dit boek geeft daarvoor een praktische voorzet.
Als je cultuuronderwijs wilt geven moet je iets weten over cultuur. Cultuur2 biedt daarom een theorie die inzicht geeft in wat cultuur is, welke bouwstenen van cultuur je kunt onderscheiden en hoe die met elkaar samenhangen.
Met dit wetenschappelijk handboek inspireren de auteurs professionals binnen en buiten het onderwijs en laten ze zien dat er in kleine stappen toegewerkt kan worden naar de inclusie van leerlingen met intensieve en complexe ondersteuningsbehoeften.
Als mensen je vertellen dat ze een ‘dijk van een baan’ hebben, dan hebben ze in hun beleving een geweldig vak of een prima werkomgeving. Iets […]
Dit boek heeft als bedoeling om op zoek te gaan naar waar de grondwet eigenlijk over gaat, en om haar weer bij ons te brengen.
Leiderschap in verandering is een praktisch handboek voor gedreven leiders, bestuurders en veranderaars die (nog) meer mooie resultaten willen bereiken met hun team en organisatie.
Aandacht voor verschil op school is aan de orde van de dag. Leraren toerusten op omgaan met diversiteit in de klas is essentieel, niet alleen om leerlingen beter tot hun recht te laten komen, maar ook om als leraar overeind te blijven bij alles wat er speelt.
Leraren vinden het vaak lastig leerlingen verder te krijgen dan dingen uit hun hoofd leren en klakkeloos herhalen. Peter Liljedahl heeft 15 jaar onderzoek vertaald in deze praktische uitgave over hoe je bij rekenen/wiskunde denkklassen kunt creëren door een omgeving te bieden voor diep nadenken en leren.
De basis van klassenmanagement wil de leraar ondersteunen door te tonen welke deelvaardigheden van belang zijn en hoe je er beter in kan worden.
Met plezier werken in het onderwijs stelt het positieve docentschap centraal. Het laat zien hoe je door proactief vorm te geven aan de inrichting van je eigen werk en loopbaanontwikkeling, het vak boeiend houdt.
De basisvoorwaarde voor goed onderwijs is een klas of groep die lekker loopt. Hoe creëer je zo’n groep? Wat doe je dan precies? Op basis van zijn jarenlange onderwijservaring vat Dook Kopmels dat samen in dit boek.