Docentendag aardrijkskunde – Het verhaal van de toekomst op een warmere planeet

Met inspirerende workshops en praktische tools leer je hoe je leerlingen kunt betrekken bij urgente toekomstvraagstukken rondom klimaatverandering en duurzaamheid. Alle aardrijkskundige kennis van de WUR in een dag gestopt.

Lerarenopleiding Scheikunde in Zwolle (afstandsleren)

Een leraar weet alles over zijn vak. Als aanstaande leraar scheikunde leer je hoe je scheikundige begrippen uitlegt en hoe je practica voorbereidt en uitvoert. Maar je krijgt ook vakken als onderwijskunde, didactiek, drama en levensbeschouwelijke vorming.

Lerarenopleiding Natuurkunde in Zwolle (afstandsleren)

Een leraar weet alles over zijn vak. Als aanstaande leraar natuurkunde leer je hoe je natuurkundige begrippen uitlegt en practica voorbereidt en uitvoert. Maar je krijgt ook vakken als onderwijskunde, didactiek, drama en levensbeschouwelijke vorming. Zo heb jij straks de tools in handen om boeiende lessen te geven!

Het 6e Nationale Docentencongres NASK

Op deze dag kun je kiezen uit diverse inspirerende workshops, masterclasses en presentaties geschikt voor natuurkunde- en scheikunde docenten en TOA’s op alle lesniveaus, zowel in de onder- als bovenbouw.

Natuurkunde en NaSk: lesgeven aan een brailleleerling (VO)

Deelnemers krijgen informatie over aangepaste schoolboeken en rekenmachine, werken met tekeningen en grafieken, notatie van wiskundige symbolen en het Griekse alfabet en het aanpassen van toetsen.

Leve de biologie

De UvA en de VU organiseren in samenwerking met Bètapartners de conferentie ‘Leve de Biologie.’ Op deze dag, vol met lezingen en workshops, verwelkomen we biologiedocenten met een aantal geïnteresseerde bovenbouwleerlingen voor een uitgebreid programma op de UvA. 

Examenvoorbereiding exacte vakken

Tijdens deze middag geven we informatie over examen doen in de exacte vakken en de aanpassingen en hulpmiddelen waarvan een leerling met een visuele beperking gebruik mag maken.

Natuurkunde en NaSk: lesgeven aan een slechtziende leerling (VO)

Tijdens de bijeenkomst beantwoorden we vragen van deelnemers en bespreken we knelpunten die de docenten ervaren tijdens het lesgeven aan visueel beperkte leerlingen.

De zin en onzin van vaccineren

Na deze bijeenkomst heb je alle kennis in huis om bij leerlingen de angst en magie rondom vaccinaties weg te nemen. Je bent ook meteen in het bezit van een werkvorm waarbij leerlingen kritisch durven te denken en op basis van feiten hun eigen mening kunnen vormen. Deze bijeenkomst is geschikt voor zowel onderbouw- als bovenbouwdocenten en sluit ook goed aan bij burgerschap.

Circulaire chemie

Chris Slootweg, onderzoeker aan de UvA, zal in een lezing dieper ingaan op het belang van het gebruik van afval als grondstof en de noodzaak benadrukken om circulaire technologieën te ontwikkelen.

TOA’s voor TOA’s

De laatste toa’s voor toa’s bijeenkomst van dit schooljaar! Tijdens een toa-middag gaan we praktisch aan de slag met onder werpen uit de biologie, scheikunde en natuurkunde.

Bètatour Texel

We sluiten op 11 juli het schooljaar af met een bètatour op Texel. Tijdens deze tour ga je ontdekken dat dit mooie Waddeneiland veel interessante dingen voor bèta’s te bieden heeft. Een uitstekende gelegenheid om inspiratie op te doen voor het nieuwe schooljaar en alvast in de stemming te komen voor de vakantie.

NRG/kernreactor

Wegens succes herhaald! Leren over de laatste inzichten in nucleair onderzoek op een wel heel bijzondere locatie!

Zij-instroom tweedegraads lesbevoegdheid

Je denkt er steeds vaker aan: leraar worden op een middelbare school. Maar je laten omscholen, dat is best een stap. Het liefst sta je direct voor de klas. Goed nieuws: via Zij-instroom Tweedegraads Lesbevoegdheid kan dat. Hierin combineer je werken en leren.

Examenvoorbereiding exacte vakken

Tijdens deze middag geven we informatie over examen doen in de exacte vakken en de aanpassingen en hulpmiddelen waarvan een leerling met een visuele beperking gebruik mag maken.

Meedoen in het handvaardigheids- en technieklokaal

Tijdens de dag krijgen docenten die werken met blinde of slechtziende leerlingen praktische aanwijzingen om deze leerlingen toch maximaal mee te laten doen in de praktijklessen bij vakken als techniek en handvaardigheid.

Natuurkunde en NaSk: lesgeven aan een slechtziende leerling (VO)

Deelnemers krijgen o.a. informatie over aangepaste schoolboeken en rekenmachine, werken met tekeningen en grafieken en het aanpassen van toetsen.

Biologie: lesgeven aan een slechtziende of brailleleerling (VO)

Deelnemers krijgen algemene informatie over aangepaste schoolboeken en het werken met tekeningen en grafieken. Tekeningenbanden en themabanden met voelbare afbeeldingen worden voorgesteld, om zowel de meerwaarde als ook de beperkingen te verduidelijken.

Close the STEM gap by engaging girls

This module introduces educators to research and resources that support STEM education for girls.

Practicumonderwijs

Wil je als docent op een moderne en makkelijke manier je practicumonderwijs verzorgen? Wij bieden totaaloplossingen om kwalitatief labonderzoek, veldwerk en snijpractica uit te kunnen voeren voor vmbo, havo en vwo.