Zoek je manieren om jouw leerlingen bij rekenwiskunde meer te laten nadenken? Wil je hen actief en samen gemotiveerd laten leren? Wil je meer weten over hoe jouw leerlingen rekenen, denken en redeneren? Werk dan met rijke rekenvragen! In deze masterclass leer je wat de kenmerken zijn van rijke rekenvragen, hoe je ze zelf kunt ontwerpen en hoe je ze in kunt zetten in de lessen rekenwiskunde.
Op 17 juni organiseert TU Delft Bètasteunpunt Zuid-Holland weer een middag vol inspiratie speciaal voor TOA’s uit Zuid-Holland. TOA’s zijn bij de biologie-, scheikunde- en natuurkundelessen […]
Een leraar weet alles over zijn vak. Als aanstaande leraar scheikunde leer je hoe je scheikundige begrippen uitlegt en hoe je practica voorbereidt en uitvoert. Maar je krijgt ook vakken als onderwijskunde, didactiek, drama en levensbeschouwelijke vorming.
Een leraar weet alles over zijn vak. Als aanstaande leraar natuurkunde leer je hoe je natuurkundige begrippen uitlegt en practica voorbereidt en uitvoert. Maar je krijgt ook vakken als onderwijskunde, didactiek, drama en levensbeschouwelijke vorming. Zo heb jij straks de tools in handen om boeiende lessen te geven!
Je denkt er steeds vaker aan: leraar worden op een middelbare school. Maar je laten omscholen, is best een stap. Het liefst sta je direct voor de klas. Met het zij-instroomtraject tweedegraads bevoegdheid kan dat.
This module introduces educators to research and resources that support STEM education for girls.
Aan het eind van deze training heb je iets geleerd over techniek, robotica, mechanica en programmeren.
In deze thematraining reizen we af naar de maan en bedenken we hoe je er zou kunnen wonen.
In deze training ontdek je alles over zwaartekracht én leer je welke proefjes je in de klas kunt doen.
In deze training verkennen we het zonnestelsel. Wat is er te in de ruimte om ons heen? Hoe beïnvloedt de zon ons leven op aarde?
De training ‘ruimtevaart in de klas’ maakt het grote klein en zit boordevol lesvoorbeelden.
Bereid je als leraar je leerlingen zo goed mogelijk voor op het examen van exacte vakken. Help ze de verschillende soorten toetsvragen goed te begrijpen en beter te beantwoorden tijdens motiverende lessen met aansprekende werkvormen.
Het Nederlands Instituut voor Biologie, de beroepsvereniging van biologen, heeft een heel bijzonder aanbod voor jou en je school. De firma Neopta wil nieuwe biologische microscopen beschikbaar stellen aan het basisonderwijs. Om te zorgen dat je daar direct mee aan de slag kunt, hebben we een lessenserie ontworpen en geven we een korte training bij jou in de buurt.
Formatief evalueren is een actueel thema. Maar hoe pas je dit eenvoudig toe in je eigen lessen? In deze training ervaar je verschillende werkvormen waarmee je snel het leren van je leerlingen zichtbaar kunt maken.