Onderwijsprofessionals geven vaak aan last te hebben van werkdruk en stress. Besluiten in de politiek en maatschappelijke gebeurtenissen kunnen de werkdruk nog verder verhogen.
 
Hoe herken je werkdruk als leraar? Vaak zijn een opgejaagd gevoel, machteloosheid en vermoeidheid belangrijke signalen. Deze druk heeft negatieve gevolgen voor jezelf. Daarnaast kan het voor de sfeer binnen het team en de leerlingen gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk om de werkdruk te verlagen en het werkplezier te verhogen. Dit kan door met je team te zoeken naar mogelijke oorzaken en oplossingen. Kijk bijvoorbeeld nog eens kritisch naar de verdeling van de werktijd of onderwijsinnovaties.

Wil je meer weten over werkdruk? Bekijk dan vooral ons aanbod!

Tijd voor ontwikkeling (vo): hoe duurzame inzetbaarheid jou vooruit helpt!

Jouw groei is net zo belangrijk als die van je leerlingen! Heb je al gehoord van de duurzame inzetbaarheidsuren? Deze uren kun je inzetten voor minder lestijd, meer tijd voor administratie of voorbereiding, voor extra vrije dagen of zelfs een bijdrage in je kinderopvangkosten! Ontdek hoe je deze uren het best kan inzetten en waar je recht op hebt.

In deze online training (2 uur) leer je alles over de collectieve werkdrukmiddelen in het primair onderwijs en het voorgezet onderwijs. Iedere PO & VO school heeft hiervoor hiertoe een budget gekregen en het is nu aan het team om deze middelen zo goed mogelijk in te zetten om de werkdruk van aan te pakken.

Duurzame inzetbaarheidsuren (po): jouw tijd, jouw ontwikkeling!

In het onderwijs draait alles om groei en ontwikkeling – niet alleen van de leerlingen maar ook van jou! Ben je al bekend met de duurzame inzetbaarheidsuren? Dit zijn uren die je krijgt om te besteden aan activiteiten die jouw werkgeluk en professionele groei ondersteunen. Laten we eens kijken hoe je deze uren het best kunt inzetten.