AOb Medezeggenschap


In elke school spelen bijzondere zaken, geen school is hetzelfde. Daarom biedt AOb medezeggenschap ondersteuning en zekerheid. Trainingen, advies, servicepakketten en praktische handvatten. Volg een cursus bij de AOb en/of meld je aan voor het servicepakket en sta sterker in de medezeggenschapsraad.

Heb je als lid van de medezeggenschapsraad hulp nodig bij het opstellen van een begroting, vragen over een adviestraject of hoe jouw school de hoge inflatie op kan vangen? Dan biedt AOb Medezeggenschap je direct ondersteuning. Ook met bijvoorbeeld vragen over mediation, personeelstekorten en/of een formatieplan kun je direct terecht bij onze specialisten. Haal meer uit Medezeggenschap. Samen sterk in het onderwijs.

Stel deze aanbieder een vraag

  • AOb Medezeggenschap
  • Sint Jacobsstraat 22
  • 3511 BS Utrecht

Het aanbod van deze aanbieder

Basis medezeggenschap vo

Zie deze cursus als het ‘theoretisch rijbewijs’ voor elk beginnend lid van een medezeggenschapsraad (en gmr of opr). Aan de orde komen onder andere de rechten en plichten van een mr-lid, de Wet medezeggenschap op scholen, het verschil tussen instemmingsrecht, adviesrecht, informatierecht en het recht op overleg. Uiteraard komt ook de communicatie (onderling, met je bestuur of directeur en met je achterban) uitgebreid aan de orde, net als alle regels en procedures rond het werk. Na deze cursus ben je helemaal klaar voor je rol in het medezeggenschapswerk.

  • 13 jun. 2024
  • € 460

Formatieplan en taakbeleid vo

In deze cursus krijg je als MR-lid inzicht in het taakbeleid van je school, en ontdek je waar nog verbeteringen mogelijk zijn. Een goede taakbeleid is cruciaal voor de beheersing van de werkdruk. In deze cursus komen zaken ‘lesdefinitie’ en ‘opslagfactor’ aan bod, net als bijvoorbeeld de kaders van de cao en de wetgeving.

Taakbeleid, formatieplan en financiën po

Taakbeleid is, gegeven de werkdruk in het primair onderwijs, een van de ‘hot items’ voor medezeggenschapsraden. Aanpassingen ervan zijn vaak gewenst, maar kunnen grote consequenties hebben voor de formatie, de begroting en vele andere terreinen van de schoolorganisatie. Een mr-lid moet de grote samenhang tussen deze terreinen kennen. En weten hoe beperkt daardoor de ruimte kan zijn voor ‘beleidsvrije keuzes’. Die ruimte kun je optimaal benutten, door heldere doelen te stellen en duidelijke keuzes te maken. Zeker in tijden van bezuinigingen en krimp. Deze cursus helpt je op weg.