Vitrines vol groenten en fruit, gezonde broodjes en flesjes water: de schoolkantine is dé plek om kinderen en jongeren bewust te maken van gezonde en duurzame voeding. En dat is belangrijk, want gezondheid draagt bij aan minder schooluitval, een gezondere leefstijl en betere schoolprestaties. Gezonde voeding maakt een gezonde school, wat zorgt voor gezonde leerlingen. Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw leerlingen kiezen voor gezondere en duurzamer voeding? Welke visie heeft jouw school op gezond eten en drinken en wat doet de school om bij te dragen aan de gezondheid en goed eetgedrag van de leerlingen?

Meer weten over wat je kunt doen op school rondom gezondheid en voeding? Bekijk ons aanbod!

Tijdens de studiedag komen de volgende onderwerpen aan de orde:

– Warenwet en hygiëne van levensmiddelen
– Werken volgens HACCP-procedures
– Invoering eigen HACCP-systeem
– Assortimentsamenstelling

Schoolhulpverlener

Binnen deze training worden de basisvaardigheden aangeleerd. Aanvullend worden schoolhulpverleners getraind in preventief en repressief…