Pedagogiek is de wetenschap rondom opvoeding. Pedagogen kijken onder andere naar de ontwikkelingsfasen van een kind, de relatie met de omgeving en welke invloed dit heeft op de ontwikkeling. Op een systematische manier probeert pedagogiek kennis te verwerven over de ontwikkeling van een kind tot volwassenheid. Als onderwijsprofessional kun je actief bijdragen aan het in beweging zetten van veranderingen binnen de pedagogiek. Je bent ten slotte een schakel in de keten van complexe vraagstukken en kun daarmee onderdeel van het probleem en de oplossing zijn. Door meer pedagogische kennis op te doen kun je op een wetenschappelijke manier aan de slag met opvoeden en onderwijzen.

Wil je je jouw werk een wetenschappelijke basis geven? Bekijk ons aanbod.

Ben ik de leraar die ik wil zijn? Waar vind je weer inspiratie en passie voor het vak? Wat doe je met die lastige klas? Vragen die niet over de lesinhoud gaan, maar over de rol van de docent. Iedereen twijfelt vroeg of laat over de eigen rol en aanpak. Ben ik wel de leraar die ik wil zijn? Hoe zorg ik dat ik niet steeds opnieuw in dezelfde situatie belandt? Kan ik mijn stijl van werken verbeteren? En hoe doe ik dat dan?

VE-bekwaam

Zoek je een scholing waarmee je VE-bekwaam bent? Een scholing die aansluit bij VE-programma’s als…

Hoe sta je met een goed gevoel voor de klas?

Shauna Plompen van Blijven Leren geeft concrete tips over hoe je vol zelfvertrouwen effectieve lessen geeft én voor jezelf zorgt in het onderwijs. ‘Ik gun alle docenten dat ze de tijd pakken om de ruimte te nemen. Ruimte om jezelf te scholen en te ontwikkelen.’