Ieder kind heft recht op onderwijs. Leerlingen met een lichamelijke of zintuigelijke beperking hebben daarom ook recht op onderwijs dat bij hen past. Er zijn veel verschillende soorten lichamelijke of zintuigelijke beperkingen, denk bijvoorbeeld aan leerlingen die slechtziend, slechthorend of (gedeeltelijk) verlamd zijn. Het is belangrijk om daarom per leerling te kijken wat hij of zij nodig heeft in het onderwijs om zich optimaal te ontwikkelen.

Om deze leerlingen hierbij te helpen moeten er soms aanpassingen worden gedaan op school. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat lokalen makkelijk toegankelijk zijn voor een leerling in een rolstoel of dat lesmateriaal wordt aangeboden in braille voor slechtziende leerlingen. Zo kunnen deze leerlingen makkelijker meedoen met de rest van de klas.

Meer weten over de ondersteuning van leerlingen met een lichamelijke of zintuigelijke beperking? Bekijk dan ons aanbod!

Deze opleiding gaat dieper in op verschillende visuele testen en trainingen. Naast de visuele motorische testen en trainingen leert de cursist ook visueel sensorische trainingen toepassen. Het grote voordeel van het volgen van de Visuele verdieping e-learning is, dat je alles rustig twee of drie keer kunt bekijken.

“Professionalisering begint met mensen binden aan je organisatie”

Op het Farel College hebben ze sinds anderhalf jaar personeelscoach Matthijs Boer. Matthijs ondersteunt medewerkers in hun ontwikkeling en welzijn. Of het nu gaat om een docent die met meer power voor de klas wil staan of een onderwijsprofessional die zich verder wil ontwikkelen binnen de school.