Klassenmanagement omvat alle maatregelen die een leerkracht neemt om een ideaal leer- en werkklimaat te creëren. Het gaat hierbij om regels, methoden, manier van werken en de relatie tussen leerkracht en leerlingen.  

Belangrijk bij het goed managen van je klas is het organiseren van leeractiviteiten, waarbij je aansluit bij de behoefte van elke leerling. Goed klassenmanagement krijg je als leerkracht door duidelijk en consequent te zijn, zo weten jouw leerlingen waar ze aan toe zijn en kan je problemen zo veel mogelijk voorkomen. De kern van goed klassenmanagement is zorgen voor een positief werkklimaat, waar iedere leerling tot bloei kan komen. 

Meer leren over het goed managen van je klas? Bekijk dan ons aanbod! 

Hoe ouderbetrokkenheid je helpt om een betere leraar te worden

Als leraar weet je hoe belangrijk het is om jezelf voortdurend te ontwikkelen en bij te scholen. Je wilt immers eigentijds en kwalitatief onderwijs bieden aan je leerlingen. Maar wist je dat je daarbij ook een beroep kunt doen op de ouders van je leerlingen?

Met Thematisch leren doe je bewust een beroep op de hogere cognitieve en 21e eeuwse vaardigheden zoals kritisch en creatief denken.

Geld voor mijn scholing, hoe regel ik dat?

Personeelstekort, hoge werkdruk, geen budget: allerlei redenen waardoor jij misschien geen scholing volgt. Met deze tool weet je precies welke subsidies voor jou interessant zijn!