Een typische burn-out klacht is dat je energie om je werk te kunnen doen ver te zoeken is. Je voelt je opgebrand. Opmerkelijk is dat een burn-out vaak voorkomt bij mensen met sociale beroepen. Ook binnen het onderwijs komt het hebben van een burn-out dus zeker voor.

Wist je dat een burn-out ook voor kan komen bij leerlingen? Leerlingen kunnen veel druk ervaren in het combineren van privé- en schoolleven. Het herkennen is hierbij belangrijk, maar dit kan erg lastig zijn. Kennis over dit onderwerp kan hierbij al een verschil maken.  

Wil je meer weten over burn-outs? Bekijk dan vooral ons aanbod!

Duurzame inzetbaarheidsuren: jouw tijd, jouw ontwikkeling!

In het onderwijs draait alles om groei en ontwikkeling – niet alleen van de leerlingen maar ook van jou! Ben je al bekend met de duurzame inzetbaarheidsuren? Dit zijn uren die je krijgt om te besteden aan activiteiten die jouw werkgeluk en professionele groei ondersteunen. Laten we eens kijken hoe je deze uren het best kunt inzetten.

Steeds meer jongeren kampen met mentale problemen en stress speelt daarin een belangrijke rol. Langdurige stress heeft gevolgen voor de hersenontwikkeling en voor de lichamelijke en mentale gezondheid van jongeren terwijl de prestatiedruk op school alleen maar toeneemt. Daarnaast spelen sociale media een grote rol in het leven van jongeren die hen weliswaar in contact brengt met anderen maar wat ook kan leiden tot telefoonverslaving en psychische klachten.